Leonie Sazias - Foto: Geert van Tol

Léonie Sazias staat op plaats 2 van de kandidatenlijst van 50PLUS. Ze wil zich hardmaken voor het afschaffen van marktwerking in de zorg. “Zorg is iets wat we voor elkaar doen en voor elkaar over moeten hebben!”

Léonie Sazias is de runner-up op de kandidatenlijst van 50PLUS. De Hilversumse – geboren in 1957 – staat op plek 2, direct achter lijsttrekker Henk Krol. Op het politieke werkveld is Léonie gespecialiseerd in alles wat met zorg te maken heeft. Ze is momenteel lokaal politicus in haar woonplaats en was voorheen programmamaker bij de televisie en presentatrice. Haar hobby’s zijn beeldend werken, dieren en tuinieren.


Wat drijft je om kandidaat voor 50PLUS te zijn?

“De zorg voor elkaar kalft steeds meer af en in het bijzonder de zorg voor ouderen. Dat is een speerpunt van 50PLUS. Verder heeft 50PLUS een zeer sociaal verkiezingsprogramma voor oud én jong waar ik me helemaal in kan vinden!”


Welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS spreken je het meest aan?

“Allereerst: het afschaffen van marktwerking in de zorg. Zorg is iets wat we voor elkaar doen en voor elkaar over moeten hebben. Daar hoeft niemand zich persoonlijk mee verrijken. Ten tweede: herstel van koopkracht voor ouderen die inmiddels steeds verder achterloopt. Een speerpunt voor mij is ook nog het plan voor een nationaal actieprogramma om het tekort aan betaalbare huurwoningen weg te werken. Wachtlijsten van tien tot vijftien jaar zijn onacceptabel! O ja, beperking van huurverhogingen staat nog hoog op mijn lijstje: voor veel mensen zijn de woonlasten al veel te hoog!”


Waarom moet een kiezer op 50PLUS stemmen?

“Stem op 50PLUS als je niet wilt dat onze publieke zorg wordt uitgekleed. Daar ga ik me persoonlijk keihard voor maken, voor onze ouderen en voor onze kinderen!”


Welke kennis en ervaring breng je mee?

“Ik ben al tien jaar fractievoorzitter van een lokale partij. Zorg heeft mijn grootste interesse en zit in mijn portefeuille. Ik heb de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning meegemaakt in 2007 en de grote decentralisatie in 2015. Bij die overheveling van zorgtaken naar de gemeenten vind ik het niet goed dat er soms forse verschillen tussen gemeente kunnen zitten.”


Waar maak je je boos over?

“Ik maak me boos over mensen die liegen en moedwillig andere mensen willen beschadigen.”


En waar word je blij van?

“Van saamhorigheid, gezelligheid, zon en zee en mooie kleuren.”


Wat is je persoonlijke slagzin voor de verkiezingen?

“De maatschappij dat zijn wij!”


Waarom ga je niet lekker werken in je atelier en daar mooie dingen maken. Word je daar niet veel gelukkiger van?

“Als ik in mijn atelier aan het werk ben, word ik onrustig omdat ik vind dat we de dingen veel beter kunnen regelen voor elkaar. Ik voel me verantwoordelijk voor de tijd waarin ik leef en wil daar graag iets in betekenen.”


> Volg Léonie Sazias op Twitter en LinkedIn: LeonieSazias

> Ga naar onze verkiezingspagina en lees ook de overige interviews met de kandidaat-Kamerleden van 50PLUS!

word lid

Inschrijven Nieuwsbrief

E-mail adres:

voornaam:

achternaam:


Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!