Simon Geleijnse - Foto: Geert van Tol

Simon Geleijnse staat op plaats 6 van de kandidatenlijst van 50PLUS. Geleijnse had op zijn achttiende al een eigen zaak. Zijn speerpunten, toen en nu: doorzetten, hard werken, oplossingsgericht zijn en klantvriendelijk. “De Tweede Kamer kan wel een aantal ondernemers gebruiken!”

Simon Geleijnse is een Zeeuw die in Den Haag woont en werkt. Geboren in 1973 is hij de jongste kandidaat van 50PLUS in de top tien. Simon was zeven jaar zelfstandig ondernemer, vervolgens zeven jaar werkzaam bij een zorgverzekeraar en sinds ruim tien jaar is de Haagse politieke arena zijn werkgebied. Zijn hobby’s zijn tuinieren en sporten.


Wat drijft je om kandidaat voor 50PLUS te zijn?

“De belangrijkste drijfveer is het realiseren van de speerpunten van onze partij. Daarom ben ik kandidaat en hopelijk na de verkiezingen Tweede Kamerlid. Als Kamerlid wil ik werken aan het stopzetten van de onzalige verhoging van de AOW-leeftijd en die terugbrengen naar 65. Zorgen dat ons pensioenstelsel het beste ter wereld blijft, zodat ook toekomstig gepensioneerden een fatsoenlijk inkomen hebben. En stoppen met de marktwerking in de zorg; ik geloof echt dat het anders kan. We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat mensen de zorg mijden om financiële redenen.”


Welke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS spreken je het meest aan?

“Om te beginnen: de AOW-leeftijd terugbrengen naar 65. Vervolgens het behouden van ons pensioenstelsel, dat is solidair en collectief. En een nieuw zorgstelsel, we noemen het Ziekenfonds 2.0. Na de verkiezingen moeten we samen met andere partijen direct beginnen met de voorbereidingen, zodat het nieuwe stelsel in 2020 gereed is.”


Waarom moet een kiezer op 50PLUS stemmen?

“Kiezers die zich zorgen maken over hun financiële toekomst door het uitblijven van pensioenindexatie of kiezers die zich zorgen maken over hun baan en mogelijke werkloosheid wil ik adviseren 50PLUS te stemmen. Al jarenlang ontvangen gepensioneerden vrijwel hetzelfde bedrag aan pensioen terwijl de prijzen flink zijn gestegen. Dat moet anders, dat kan anders. 50PLUS moet dan een grote partij worden met veel zetels, dan gaan we voor deze kiezers aan de slag. Het gaat me echt om een stem op 50PLUS en niet om een voorkeursstem. Als ik Kamerlid ben, ga ik op een positieve en energieke wijze aan de slag. Ik heb er zin in!”


Welke kennis en ervaring breng je mee?

“Op mijn achttiende ben ik begonnen met een eigen zaak, ik was zelfs de jongste ondernemer in Goes. De kennis en ervaring als ondernemer gebruik ik elke dag. Doorzetten, hard werken, oplossingsgericht zijn en klantvriendelijk. De Tweede Kamer kan wel een aantal ondernemers gebruiken. Mouwen opstropen en aan de slag!”


Waar maak je je boos over?

“Het gemak waarmee mensen worden ingedeeld in hokjes. ‘Alle ouderen zijn rijk, alle politici zijn zakkenvullers, alle Marokkanen zijn tuig’. Dat soort uitspraken maken me echt boos!”


En waar word je blij van?

“Ik word blij van het leven! Geluk en blijdschap zitten voor mij ook in kleine dingen!”


Wat is je persoonlijke slagzin voor de verkiezingen?

“Iedereen wil toch 50PLUS worden!”


Ben je klaar voor het Kamerlidmaatschap?

“Absoluut! Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan!”


> Ga naar onze verkiezingspagina en lees ook de overige interviews met de kandidaat-Kamerleden van 50PLUS!


Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!