50PLUS is op maandag 2 januari een eigen radiozender begonnen, 50PLUSradio, voorlopig alleen via internet. Elk uur is er een actueel nieuwsbulletin en elk half uur is er info over 50PLUS.

Mensen die eraan meewerken zijn onder anderen radiomakers Anne van Emond, Edvard Niessing, Sandra Reemer, Theo Erkens, Pieter Ford, Peter Looij, Annoeska Drankier, Frank Sauter en componist en dirigent Harry van Hoof.

Voor het ontvangen van de zender zijn 3 streamadressen beschikbaar, die afhankelijk van de apparatuur gebruikt kunnen worden:
http://stream.surfradio.nl/50plus64.aac
http://stream.surfradio.nl/50plus128.mp3
http://stream.surfradio.nl/50plus64.ogg
De zender is bovendien te ontvangen via TuneIn, Sonos, HEOS en diverse andere bronnen. In de gemeenschapsruimtes van diverse wooncomplexen voor senioren is de zender nu al te horen.

Al jaren ontvangt 50PLUS reacties waaruit blijkt dat veel ouderen zich onvoldoende herkennen in de muziekkeuze van de Nederlandse radiozenders. Zelfs Radio 5 draait, volgens deze mensen, te weinig muziek die aansluit bij hun interesse.

Die herkennen ze wel in populaire uitzendingen als Arbeidsvitaminen en vroeger in de inmiddels verdwenen programma's van Anne van Egmond.

Onlangs kwamen er opnieuw veel reacties binnen toen Radio Noord-Holland stopte met zijn meest populaire muziekprogramma Egmond Binnen met Anne van Egmond. Opnieuw voelden veel mensen uit onze achterban zich in de kou gezet.

Dat was de reden om een al langer levend idee uit de kast te halen. Daarbij kregen we veel steun van Edvard Niessing, Theo Erkens en de techneuten Pieter Ford en Peter Looij. Namens het bestuur was er steun van Maurice Koopman, onder meer oud VARA-directeur.

De komende weken gaan onder meer Sandra Reemer, Theo Erkens, Annoeska en Edvard Niessing de studio in om 50PLUS programma’s op te nemen.

De activiteiten van 50PLUSradio zijn ondergebracht in een aparte stichting.

Uitstekend 2017 toegewenst

 

Het partijbestuur en de medewerkers van 50PLUS wensen alle leden en lezers van de website een uitstekend 2017 toe. Met een hoogtepunt op 15 maart, de dag van de verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer.

Partijvoorzitter Jan Nagel merkt hierbij op: “We hebben een boeiend jaar achter de rug. Een sterk verkiezingsprogramma, een prima kandidatenlijst en stijgende peilingen. Namens het hoofdbestuur wens ik alle leden en lezers een uitstekend 2017 toe met een goede gezondheid en een nooit meer te vergeten verkiezingsavond op 15 maart."

In verband met het kerstreces is de Tweede Kamerfractie afwezig van 23 december tot en met 9 januari.

De mensen aan de top van de kandidatenlijst van 50PLUS trekken er een paar dagen op uit om nader kennis met elkaar te maken en vooruit te lopen op samenwerking in de toekomstige fractie. De kandidaten profileren zich al breed in de pers. 

De Telegraaf op Zondag had een  interview met Henk Krol. Dat is HIER te lezen. Hieronder links naar andere artikelen:

http://www.ad.nl/dossier-nieuws/henk-krol-ik-had-graag-een-kindje-geadopteerd~a341690b/

http://www.libelle.nl/videos/leonie-sazias-50plus

http://politiek.tpo.nl/2016/12/29/koffie-kandidaat-deel-15-corrie-brenk-nummer-4-50plus/

©  2 januari 2017