“De landelijke politiek is van ouderen afgedwaald.  Dat heeft vooral met het uitkleden van de zorg te maken”. Dat zegt Léonie Sazias, kandidaat-Tweede Kamerlid voor 50PLUS, in  een uitgebreid interview in De Telegraaf. Na tien jaar ervaring in de gemeentepolitiek in Hilversum wil zij namens 50PLUS de overstap naar de landelijke politiek maken.

In het interview zegt  Léonie Sazias (59) onder meer:  ”Er zijn natuurlijk heel veel ouderen die wel een goeie oude dag hebben, maar ik zie ook heel veel ouderen met een klein pensioentje die net buiten alle toeslagen vallen. Die hebben zorg nodig en kunnen de touwtjes echt niet meer aan elkaar knopen. Die mijden zorg en zitten eenzaam thuis te verpieteren.”

Wat  betreft Sazias gaat de marktwerking uit de zorg. „Dan houden we niet geld over, maar dan is er wel geld dat naar andere dingen kan gaan. Zoals handen aan het bed. De laatste tien jaar zijn er 56 procent meer managers bijgekomen. Met het marktliberalisme gooien we onze gezamenlijke zorg weg.”

Ook zegt zij in De Telegraaf: “De manier waarop er met pensioenen en met ouderen wordt omgegaan, is gewoon niet eerlijk.”

50PLUS-partijvoorzitter Jan Nagel vroeg  Léonie Sazias in een eerder stadium zich kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer.  Over Nagel zegt zij in het interview: “Jan is steengoed, vanuit een sociale overtuiging.”

Klik HIER om het gehele artikel in De Telegraaf te lezen.

© 3 februari 2017