Van de kiezers van 50PLUS is 79% er positief over dat die partij van de verlaging van de AOW-leeftijd naar 65 jaar een breekpunt heeft gemaakt voor een kabinetsformatie. Van alle Nederlanders is 52% voor een verlaging van de AOW naar 65 jaar. Bij de kiezers tussen 55 en 64 jaar is dat 76%. Onder kiezers van 50PLUS is dat 85%.

Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. 50PLUS-partijvoorzitter Jan Nagel tekent hierbij aan: “Een meerderheid van alle kiezers wil verlaging van de AOW-leeftijd naar 65 jaar. Niet alleen is dat overduidelijk bij de kiezers van 50PLUS, PVV en SP maar ook bij GroenLinks zijn er vele medestanders en bij het CDA meer voor- dan tegenstanders. Dat 50PLUS hiervan een breekpunt wil maken wordt door liefst 79% van haar kiezers gesteund en dat zegt heel veel. Slechts een minderheid van 13% doet dat niet.”

Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond behaalt 50PLUS 10 zetels bij de komende verkiezingen voor de nieuwe Tweede Kamer. In het kader van deze verkiezingen  besteden de media veel aandacht aan de politiek en haar (aanstaande) volksvertegenwoordigers. Een uitgebreid interview met politiek leider en lijsttrekker Henk Krol van 50PLUS stond in De Volkskrant. Het Haarlems Dagblad interviewde  Léonie Sazias, die tweede op de kandidatenlijst staat.

© 12 februari 2017

 


Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!