50PLUS krijgt op 17 juni een nieuwe partijvoorzitter. Tijdelijk voorzitter Jan Nagel, tevens partijoprichter, treedt dan af. In de algemene ledenvergadering (ALV) van die dag kiezen de leden zijn opvolger.

Vanuit het hoofdbestuur is Jan Zoetelief beschikbaar als partijvoorzitter. Op 13 mei zal het hoofdbestuur de lijst van kandidaten bespreken en mogelijk een aanbeveling doen.

In de ledenvergadering van 17 juni komt een aantal verkiezingen aan de orde. Hiervoor is de kandidaatstelling geopend. Belangstellenden kunnen zich met hun CV en motivatie melden via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De sollicitatietermijn sluit op 6 mei 2017.

De verkiezingen betreffen naast het aanwijzen van een nieuwe voorzitter: de aanvulling van het hoofdbestuur indien een HB-lid wordt gekozen als voorzitter; de invulling van de beroepscommissie met 3 leden en 3 reserves voor een periode van 3 jaar; de aanvulling van de financiële commissie.

Wat dit laatste betreft: er is slechts één lid gekozen en er moeten twee leden bij. Tijdelijk lid Martine Baay is ook Eerste Kamerlid en bestuursadviseur. Dat is onverenigbaar met het lidmaatschap financiële commissie.

Klik voor de profielschetsen van voorzitter, hoofdbestuurslid en lid financiële commissie op de desbetreffende functie.

© 18 april 2017