StemmingTOT

De Tweede Kamer heeft vandaag voor het afschaffen van de wet Hillen gestemd. Een meerderheid vindt dat de aflosboete er mag komen. 50PLUS vocht tegen de aflosboete en stemde tegen afschaffing van de wet Hillen.

Zie onder dit artikel welke Kamerleden voor afschaffing van de wet Hillen stemden (groene stip voor hun naam). En welke Kamerleden de wet Hillen in stand wilden houden; zij stemden tégen wijziging van de wet en de aflosboete, en hebben dus een rode stip voor hun naam.

50PLUS, SP, PvdA, PVV, SGP, Partij voor de Dieren, Denk en Forum voor Democratie stemden tegen het afschaffen van de wet Hillen.

VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks stemden voor het afschaffen van de wet.  

De 50PLUS-fractie in de Tweede Kamer heeft zijn best gedaan te redden wat er te redden valt. Toen de fractie constateerde dat dat de wet tot afschaffing van de wet Hillen toch door zou gaan, heeft de fractie geprobeerd de scherpste kanten ervan af te halen door amendering op drie onderdelen. Te weten:

1. Uitzonderingen bestaande gevallen
2. Vrijstelling voor ‘Hillen-woningen’ met WOZ-waarde tot 150.000 euro
3. Bevriezing van de WOZ-waarde voor ‘Hillen-woningen’ op het huidige niveau van de WOZ

Omdat zelfs deze drie amendementen worden afgewezen en de coalitie met open ogen alle nadelen accepteert, kan 50PLUS niet anders dan tegen het wetsvoorstel stemmen tot afschaffing van de wet Hillen, dus tegen de aflosboete. Het is een zeldzaam onzorgvuldige behandeling van het wetsvoorstel, tot stand gekomen onder stoom en kokend water.

De Eerste Kamer moet in december nog stemmen over afschaffing van de wet Hillen.

          • = voor afschaffing wet Hillen (voor aflosboete) 
          • = tegen afschaffing wet Hillen (tegen aflosboete)

Stemming01

Stemming02

Stemming03

Stemming04

© 23 november 2017