Schoolbord aflosboete

Dankzij Martin van Rooijen kende heel Nederland in een mum van tijd de term ‘aflosboete’, Het woord is nu genomineerd voor Woord van het Jaar 2017. Stemmen kan tot en met 18 december.

Dankzij de felle strijd die 50PLUS en Kamerlid Martin van Rooijen voerden tegen de afschaffing van de wet Hillen werd het woord ‘aflosboete’ in korte tijd een begrip in Nederland. Volgens woordenboek Van Dale is de ‘aflosboete’ een ‘als boete ervaren afschaffing van de vrijstelling op het eigenwoningforfait voor mensen die hun hypotheek (vrijwel) geheel hebben afgelost’. Het nieuwe kabinet loodste deze afschaffing onder stoom en kokend water door de Tweede Kamer. Op 12 december wordt de afschaffing van de wet Hillen in de Eerste Kamer behandeld.

Genomineerd

Van Dale nam het woord ‘aflosboete’ op in de nominaties voor de verkiezing Woord van het Jaar 2017. Het Nederlandse publiek mocht de nieuwe woorden insturen. Naast ‘aflosboete’ staan onder meer ‘fipronilei’, ‘tuintegeltaks’, ‘rolkoffertoerisme’ en ‘volksliedpopulisme’ op de lijst met nominaties van Van Dale.

Stemmen

Stemmen op het Woord van het Jaar kan tot en met 18 december 17.00 uur. Een dag later wordt de uitslag bekendgemaakt. Stemmen kan op de site van Van Dale: klik hier.

© 1 december 2017