Logo Stop Aflosboete 960

De aflosboete voor huiseigenaren die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost is alleen nog met een referendum tegen te houden. Bent u bezitter van een huis, teken dan het referendumverzoek op Stopaflosboete.nl. Want de aflosboete treft ook u

Het afschaffen van de wet Hillen is zowel door de Tweede als Eerste Kamer goedgekeurd. Het enige dat rest om de aflosboete nog tegen te houden is een referendum. Daarom hebben diverse leden van 50PLUS in samenwerking met verschillende belangenorganisaties het initiatief genomen tot een referendum over de aflosboete. Ga naar Stopaflosboete.nl voor meer informatie en om het referendumverzoek te tekenen! 

Belasting voor huizenbezitters

De wet Hillen regelt dat eigenaren van een woonhuis die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost, en dus ook geen rente meer kunnen aftrekken, geen eigenwoningforfait meer hoeven te betalen. Het afschaffen van de wet Hillen en het dus invoeren van een belasting voor huizenbezitters die hun hypotheek hebben afgelost treft bijna 1 miljoen mensen, zo’n 23 procent van de eigen woningbezitters. Zij moeten door middel van de aflosboete de extra belasting van ruim 1 miljard euro gaan opbrengen.

Onbetrouwbare overheid

Het afschaffen van de wet Hillen is onbehoorlijk politiek handelen en een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid. Daarom wil Stop Aflosboete een referendum over de afschaffing van de wet Hillen! Want eerst worden mensen jarenlang door de overheid gestimuleerd om zoveel mogelijk af te lossen en als ze dat gedaan hebben, krijgen ze de rekening gepresenteerd!

Doe mee en teken het referendum op Stopaflosboete.nl! En nog mooier: haal handtekeningen op in uw buurt en kennissenkring!

Update 26 maart 2018: Helaas zijn de benodigde 300.000 handtekeningen voor het houden van een referendum niet gehaald.