Plenaire zaal lores

Van de beloofde koopkrachtgroei blijkt weinig tot niets terecht te komen. 50PLUS vroeg een debat hierover aan. Maar de coalitiepartijen hadden er geen trek in.

50PLUS wilde in de Tweede Kamer een debat voeren over de koopkracht van gepensioneerden. Want de eerste loonstrookjes van 2018 zijn binnen en de beloofde koopkrachtgroei voor bijna iedereen blijkt een illusie. 50PLUS ontvangt heel veel mails van onaangenaam verraste gepensioneerden.

NIBUD-cijfers van eerder deze maand onderstrepen het koopkrachtbeeld: lang niet iedereen gaat er op vooruit!
- Werkenden gaan er soms nog tientallen euro’s – tot wel € 43,- per maand – op vooruit.
- Alleenstaande minima en AOW’ers blijven hangen rond de ‘0’.
- En gepensioneerden met aanvullend pensioen kunnen er tot € 62,- per maand of meer op achteruitgaan!

Daar kunnen – als er niets verandert – op termijn ook nog eens flinke pensioenkortingen overheen komen. Dat raakt overigens ook werkenden in hun pensioenopbouw.

50PLUS wilde een debat met minister Koolmees over de brede koopkrachtontwikkeling in 2018, in het bijzonder van gepensioneerden, vooraf gegaan door een brief. Helaas kreeg 50PLUS geen steun van VVD, CDA, D66, ChristenUnie en SGP voor een uitvoerig debat. De complete oppositie stond wel achter het verzoek van Kamerlid Corrie van Brenk. Er komt nu slechts een brief met uitleg van de minister (met op verzoek van 50PLUS speciale aandacht voor gepensioneerden) en een kort debat.

© 31 januari 2018