34

50PLUS zal met 34 gemeenteraadsleden in twintig gemeenten vertegenwoordigd zijn. “Met deze heel mooie uitslag hebben we een goede basis gelegd in de verschillende regio’s”, aldus partijvoorzitter Jan Zoetelief.

50PLUS heeft woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen in negentien plaatsen één of meer zetels behaald. In Amsterdam werden zetels bemachtigd in twee stadsdeelraden. Het aantal zetels varieert van 1 in steden als Rotterdam, Maastricht en Den Haag tot 3 in plaatsen als Assen, Venlo en Helmond. Een prachtig resultaat dat 50PLUS ook in gemeenten op de kaart zet!

De definitieve uitslag van de behaalde zetels is als volgt (tussen haakjes de namen van de nieuwe raadsleden):

Apeldoorn 3 (Hans Weevers, Philip de Groot, Gerrit Sprik)
Assen 3 (Clemens Otto, Dries Zwikker, Hetty Heeling)
Breda 2 (Joep Taks, Peter van Lier)
Den Bosch 1 (Adriana Hernández Martínez)
Den Haag 1 (Frans Hoynck van Papendrecht)
Eindhoven 2 (Ruud van Acquoij, Wilma Richter)
Emmen 1 (Jan Fonhof)
Gooise Meren 2 (Andreas van der Schaaf, Elisa Nuij)
Hardenberg 2 (Gijs Schuurman, Linda Verschuur)
Helmond 3 (Frans Mol, Jan van Aert, Jacqueline Bach)
Maasgouw 1 (Marcel Richter)
Maastricht 1 (Ben van Est)
Nijmegen 1 (Hans van Deurzen)
Rotterdam 1 (Ellen Verkoelen)
Sittard-Geleen 1 (Hugo Kamps)
Terneuzen 1 (Johan Hessing)
Tilburg 2 (Henk van Tilborg, Frans Vriens)
Venlo 3 (Natascha Kroonstuiver, Chris Peeters, Ron Opstelten)
Vlissingen 2 (Rens Reijnierse, Kris van Wezel)

Met de zetel die 50PLUS onlangs al binnenhaalde in Leeuwarden (Martin van Mourik) komt het aantal gemeenteraadsleden op 34!

50PLUS heeft ook zetels in de deelraden Amsterdam Nieuw West (Mario van Dregt) en Amsterdam Zuid-Oost (Roy Hofwijks).

De opmars van 50PLUS in de gemeenten is goed nieuws voor de partij én voor de kiezers, vindt partijvoorzitter Jan Zoetelief. “Met deze heel mooie uitslag hebben we een goede basis gelegd in de verschillende regio’s. De fundering die her en der in het land al werd gevormd door de waterschappen is nu versterkt, en dat is in het belang van de kiezers en de achterban van 50PLUS. Een echte stap voorwaarts dus!”

Boven verwachting

Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Henk Krol noemt het resultaat ‘boven verwachting’. “Het is een mooie start, waarmee we over vier jaar verder kunnen in nóg meer gemeenten. Om er voor te zorgen dat de diverse taken die door andere partijen vanuit Den Haag over de schutting van de gemeenten zijn gedonderd goed worden gemonitord”, aldus Henk.

Partijvoorzitter Jan Zoetelief zegt dat na dit succes 50PLUS zich zal gaan richten op de vervolgpunten op de agenda: de Statenverkiezingen en waterschapverkiezingen op 20 maart 2019 en de Europese verkiezingen op 23 mei 2019. Over vier jaar hoopt 50PLUS in (veel) meer gemeenten mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

50PLUS dankt alle kiezers in de twintig plaatsen waar de partij deelnam hartelijk voor de steun en het vertrouwen!

© 22 maart 2018