Jan Zoetelief

In een brief heeft Jan Zoetelief laten weten zich terug te trekken als kandidaat-voorzitter van 50PLUS.

In een brief aan Hylke ten Cate – het enig nog zittend lid van het bestuur van 50PLUS – heeft Jan Zoetelief laten weten af te zien van zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van 50PLUS. Voor de Algemene Vergadering van 26 mei zijn er nu nog drie kandidaten voor het voorzitterschap beschikbaar: Geert Dales, Alfons Leerkes en Nico de Vos (klik hier voor een overzicht van de kandidaten).

Ondergeschikt

In de brief waarin Jan Zoetlief (foto) zijn terugtrekken als kandidaat-voorzitter bekend maakt, schrijft hij onder meer: “Nu er over mijn persoon discussies ontstaan zijn, is dit het moment. Het gaat namelijk niet om mij of mijn carrière, maar het gaat om de groep ouderen die een stem nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat dit belang ondergeschikt zou worden aan een strijd om ‘de poppetjes’, heb ik na rijp beraad besloten mijn kandidatuur voor het voorzitterschap van 50PLUS in te trekken.” De brief is inmiddels ook integraal in de media te lezen.

Algemene Vergadering

Op zaterdag 26 mei kiezen de leden van 50PLUS een nieuw hoofdbestuur, inclusief een nieuwe voorzitter, penningmeester en secretaris. De Algemene vergadering wordt gehouden in congrescentrum Antropia in Driebergen. Leden kunnen zich hiervoor aanmelden via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van het lidnummer of het adres.

© 21 mei 2018