Na Venlo gaat 50PLUS ook in Vlissingen vrijwel zeker aan het college van B&W deelnemen. Rens Reijnierse wordt één van de vijf wethouders van het nieuwe college. Naast 50PLUS bestaat het college uit de lokale partijen LPV en Partij Souburg-Ritthem, de SP en GroenLinks.

Rens ReijnierseVandaag bereikten de vijf partijen overeenstemming over een coalitieakkoord. Dat wordt 14 juni gepresenteerd. Vervolgens stemt de raad op 21 juni na een debat over het coalitieakkoord. De coalitie kan rekenen op 16 van de 27 zetels in de raad.

Het nieuwe college in de stad van Michiel de Ruijter telt twee fulltime-wethouders en drie parttimers, waaronder Rens Reijnierse (59, foto). 50PLUS behaalde in Vlissingen twee zetels. Het succes kwam voor velen als een verrassing, maar niet voor Reijnierse. “Ik heb er altijd in geloofd dat we hier een mooi resultaat konden behalen”, zegt hij.

Ruim een maand geleden werd al bekend dat Sjors Peeters in Venlo wethouder wordt. Peeters was daarmee de eerste wethouder ooit van 50PLUS. In Venlo kwam 50PLUS vanuit het niets met 3 zetels in de gemeenteraad. 50PLUS heeft nu in 20 gemeentes in totaal 34 zetels.

© 7 juni 2018