De leden van Provinciale en Gedeputeerde Staten van de provincies Friesland en Zeeland hebben op woensdag 10 oktober een bezoek gebracht aan de Eerste Kamer der Staten Generaal.

50PLUS-Senator Martine Baay ontving haar partijgenoten Willem Willemse uit Zeeland (links op de foto) en Jan Waterlander uit Friesland. Beiden zijn namens 50PLUS Statenlid in hun provincie.

Twee onderwerpen werden behandeld in de plenaire zaal. Dat waren de provincie als regio en de circulaire economie, energietransitie en de toekomst van de landbouw. Dit leverde een boeiend debat op.

Na de lunch bezocht het gezelschap het Johan de Witthuis op de Kneuterdijk in Den Haag. Een rondleiding met uitleg omtrent alle historische feiten vormde daar een mooie afsluiting.

In verband met de komende renovatie in 2020  van het historische regeringsgebied was dit voorlopig het laatste bezoek van Statenleden aan het Binnenhof, De Eerste Kamer en de Raad van State worden tijdens de werkzaamheden ondergebracht in het Lange Voorhout 34-36/Kazernestraat 52 te Den Haag.

© 11 oktober 2018