Op woensdag 21 november vinden in twaalf plaatsen gemeenteraadsverkiezingen plaats in verband met herindeling van gemeenten. In één van die gemeenten – in het Groningse Westerkwartier – neemt 50PLUS aan de verkiezingen deel!

Westerkwartier illustratie

De gemeenten Zuidhorn, Marum, Grootegast en Leek gaan op 1 januari 2019 officieel op in de fusiegemeente Westerkwartier. Op woensdag 21 november kiezen de bijna 60.000 inwoners een nieuwe gemeenteraad. 50PLUS zal die dag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik verwacht dat 50PLUS een vaste plek in de politiek van Westerkwartier zal krijgen”, zegt lijsttrekker Chris Veeze. “Het zich gelukkig voelen in het leven van alledag, dat is voor 50PLUS de belangrijkste doelstelling. Of in de werkelijkheid van elke dag dit geluksgevoel voor elke inwoner geldt, wil 50PLUS Westerkwartier graag in de komende drie en een half jaar vormgeven en waar mogelijk waarborgen!”

Invloed vergroten

Het streven van 50PLUS is vooral naar de inwoners van de gemeente Westerkwartier te luisteren. “We luisteren om vragen te beantwoorden en knelpunten weg te nemen en waar mogelijk de invloed van de inwoners op het gemeentelijk beleid te vergroten”, stelt lijsttrekker Veeze. “50PLUS Westerkwartier voelt zich geruggensteund door de landelijke politiek, door onze Kamerleden in Den Haag, en onderscheidt zich hierdoor van lokale politieke partijen.”

Standpunten

50PLUS is sinds maart voor het eerst vertegenwoordigd in gemeenteraadsleden, met 34 leden in twintig gemeenten. In Westerkwartier hoopt en verwacht 50PLUS met weer nieuwe gemeenteraadsleden de inwoners te mogen vertegenwoordigen. De lijst wordt aangevoerd door lijsttrekker Chris Veeze, op plek 2 staat Janneke Koning en op nummer 3 Bert Schukking. De standpunten van 50PLUS Westerkwartier staan op de speciale webpagina: klik hier

Landelijke politici

Tijdens de verkiezingscampagne wordt 50PLUS Westerkwartier ondersteund door enkele landelijke politici van 50PLUS. Op zaterdag 10 november komt Kamerlid Martin van Rooijen naar Westerkwartier en op zaterdag 17 november de Kamerleden Léonie Sazias en Henk Krol.

► Naar de webpagina van 50PLUS Westerkwartier