Kamerlid Martin van Rooijen gaat de strijd aan voor uw pensioen! In zijn aanvalsplan wordt op 21 januari in de Tweede Kamer een hoorzitting georganiseerd over de extreem lage rekenrente voor pensioenfondsen.

Kamerlid Martin van Rooijen van 50PLUS

Kamerlid Martin van Rooijen (foto) van 50PLUS heeft een stevig aanvalsplan om uw pensioen te beschermen tegen kortingen en herverdeling. De meest recente stap in deze strijd is een hoorzitting over de rekenrente voor pensioenfondsen. Die hoorzitting – een initiatief van Martin van Rooijen – zal op 21 januari in de Tweede Kamer worden georganiseerd. 50PLUS laat geen steen onberoerd om de afbraak van uw pensioen te stoppen!

Deskundigen

Met deze gerenommeerde deskundigen zal tijdens de hoorzitting uitgebreid gesproken worden over het probleem van de lage rekenrente en wat daaraan gedaan kan worden:

Peter Borgdorff, directeur Pensioenfonds Zorg en Welzijn 
Guusje Dolsma, plv. directeur Sociale Zaken VNO-NCW
Tuur Elzinga, vicevoorzitter FNV
Jean Frijns, emeritus hoogleraar aan de Vrije Universiteit (VU) en oud-directeur Beleggingen bij het ABP
Coen Teulings, hoogleraar Economie aan de Universiteit van Cambridge en oud-directeur van het Centraal Planbureau
Dick Sluimers, bestuursvoorzitter van de APG Groep en oud-voorzitter en oud-directeur Financiën ABP
Sweder van Wijnbergen, hoogleraar Macro-Economie Universiteit van Amsterdam

Het kabinet en andere voorstanders van de lage rekenrente stellen dat de huidige extreem lage rente de beste is, zelfs als uw pensioen daardoor minder zeker wordt gemaakt. Dat plan verdient een ijskoude douche!

Vuurwerk

“IJzer moet je smeden als het heet is”, zegt Martin van Rooijen. “De verkiezingen voor de Eerste Kamer komen er aan en het kabinet heeft daar slechts een heel kleine meerderheid. Er valt nu echt iets te winnen!” 50PLUS heeft niet alleen vrienden uitgenodigd: “We willen een debat met voor- én tegenstanders. Ik had de zaal ook kunnen vullen met topdeskundigen die allemaal volledig aan onze kant staan, maar ik wil vuurwerk”, aldus Tweede Kamerlid Martin van Rooijen, tevens lijsttrekker van 50PLUS bij de aankomende Eerste Kamerverkiezingen.

Lees ook: 50PLUS trekt alle registers open voor uw pensioen

© 13 december 2018