Jan Nagel, Eerste Kamerlid voor 50PLUS, is een aantal zaterdagavonden panellid in het NPO Radio 1-programma Met het Oog op Morgen. De uitzendingen zijn telkens tussen 23.00 en 24.00 uur.

Het verzoek om deel te nemen ziet Nagel als ‘zeker een eer als eenvoudig 50PLUS-Kamerlid’.

Het Oog-panel bestaat uit twee regeringsvertegenwoordigers en twee leden van de oppositie. De bedoeling is dat, onder leiding van Max van Weezel, gepraat wordt over de actuele politiek rond de Provinciale Statenverkiezingen. Die zijn op 20 maart.

Naast Jan Nagel zitten in het panel de Eerste Kamerleden Anthonie Bruin (VVD), Esther Mirjam Sent (PvdA) en Mirjam Bikker (CU)). De eerste paneldiscussie is komende zaterdag, 20 januari, vanuit de studio in Hilversum. Dan zijn alle vier de panelleden aanwezig. De acht zaterdagen daarna in wisselende samenstelling.

Jan Nagel is bezig aan zijn laatste maanden als lid van de Eerste Kamer. Enige tijd geleden gaf de oprichter en eerste voorzitter van 50PLUS te kennen geen nieuwe zittingsperiode te ambiëren.

Als 50PLUS bij de Provinciale Statenverkiezingen daarvoor voldoende zetels haalt, krijgt de partij weer twee zetels in de nieuwe Senaat. De 50PLUS-fractie zal dan naar verwachting gaan bestaan uit Martin van Rooijen (thans Tweede Kamerlid) en de huidige 50PLUS-Senator Martine Baay. Dat de partij meer zetels haalt is niet uit te sluiten.

 © 18 januari 2019