Na de verkiezingen van 20 maart is 50PLUS vertegenwoordigd in alle Provinciale Staten. Ook in Groningen – waar 50PLUS tot nu geen zetel had – komt een volksvertegenwoordiger van 50PLUS. Tevens heeft 50PLUS nu één of meer zetels in alle 21 waterschappen van Nederland! 

Kiezers bedankt!

In Provinciale Staten krijgt 50PLUS er na de verkiezingen van 20 maart voorlopig drie zetels bij. In alle provincies behield 50PLUS zijn zetelaantal. In Gelderland en Zeeland kreeg 50PLUS er een zetel bij! In Groningen won 50PLUS ook een zetel. Groningen was de enige provincie in Nederland waar 50PLUS nog geen lid in Provinciale Staten had. Dat gaat nu veranderen: 50PLUS is vanaf nu aanwezig in alle Provinciale Staten!

Eerste Kamer

De uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten bepaalt ook de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer. 50PLUS behoudt de twee zetels in de Senaat. De senatoren van 50PLUS zijn Martin van Rooijen – die overstapt van de Tweede naar de Eerste Kamer – en Martine Baay, die haar zetel in de senaat behoudt. De huidige coalitie verliest in de Eerste Kamer zijn meerderheid.

Enorme klap

“Uit de voorlopige uitslag blijkt dat 50PLUS er drie Statenleden bij heeft gekregen”, zegt partijleider Henk Krol. “Het huidige kabinet krijgt een enorme klap omdat men onvoldoende naar de kiezer heeft geluisterd. Die laat nu duidelijk weten dat men het niet eens is met de pensioenkortingen, de kosten voor het klimaatbeleid, de ongecontroleerde immigratie, het afschaffen van het referendum en de te grote macht die naar de Europese Unie gaat.”

Geroofde zetels terug

“Intern zien we dat de Statenleden die kort voor de verkiezingen bij ons wegliepen niet werden beloond”, vervolgt Henk Krol. “We hebben alle geroofde zetels terug. Voor het eerst is 50PLUS nu vertegenwoordigd in alle provincies!”

Gestaag groeien

Henk Krol bedankt nadrukkelijk alle vrijwilligers: “Hulde aan onze actieve leden die een geweldige campagne hebben gevoerd en dat met amper een euro in kas. Complimenten ook aan voorzitter Geert Dales die zorgde voor ‘rust in de tent’. Als we dat zo voortzetten, zal 50PLUS de komende periode gestaag door blijven groeien!”

Waterschappen

Er waren ook verkiezingen voor de waterschappen. 50PLUS is na deze verkiezingen in álle 21 waterschappen van Nederland vertegenwoordigd, óók in de vier waterschappen waar de partij nog geen zetel had! In alle waterschappen van ons land heeft 50PLUS nu minimaal één zetel, in diverse waterschappen zelfs twee. Ook hier geldt: heeft u bij de waterschappen uw stem gegeven aan 50PLUS, dan danken wij u daar hartelijk voor!

► 50PLUS groeit 48% in de waterschappen

© 21 maart 2019