Steun onze lijsttrekker en kandidaten Europees Parlement!

Europees Parlement - Foto: European ParliamentDe mooie resultaten van 50PLUS bij de recente verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen geven goede moed dat het deze keer gaat lukken om ook in het Europees Parlement minstens een zetel te halen. Onze kandidaten, aangevoerd door lijsttrekker Toine Manders en in zijn kielzog nummer 2 Roy Ho ten Soeng,  zijn druk in de weer om de achterban uit te leggen wat 50PLUS in Europa kan betekenen. En om de kiezers in beweging te krijgen naar de stembus op 23 mei.

Ik begrijp dat er na de twee recente verkiezingen enige vermoeidheid is opgetreden om nu al weer op pad te gaan voor de volgende. Maar zonder actie geen resultaat, dus ik doe namens Toine en zijn mensen een beroep op onze leden om nog een keer de handen uit de mouwen te steken en de plaklijm, ladder en posters weer uit de kast te halen, de folders te drukken en te verspreiden en zo de kiezers enthousiast te maken voor een stem op 50PLUS.

In het Europees Parlement is nog geen partij vertegenwoordigd met als kenmerk speciale aandacht voor ouderenvraagstukken. 50PLUS zal in Europa een nieuw en broodnodig geluid kunnen laten horen. Op onze website kunt u het verkiezingsprogramma vinden en nalezen waarvoor onze partij precies staat in Europees verband.

50PLUS heeft maar een beperkt budget beschikbaar voor de campagne, maar er is ruimte om vervoerskosten en dergelijke die met de campagne te maken hebben te vergoeden.

Toine vindt het bovendien leuk om allen die de handen uit de mouwen gestoken hebben straks, als hij gekozen is tot ons eerste Europees Parlementslid, persoonlijk in Brussel te ontvangen en rond te leiden in het Europees Parlement.

Maak tijdens het posters plakken foto’s! Een jury onder leiding van Toine Manders zoekt er de allerleukste uit. De winnaar wordt te zijner tijd speciaal onthaald in Brussel.

Voor nadere informatie over de campagne kunt u mailen naar lid van het campagneteam Dick Schouw (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), maar u mag mij ook rechtstreeks benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zorg ik dat uw vraag of opmerking op het juiste adres terecht komt.

Namens het hoofdbestuur en de kandidaten zeg ik u bij voorbaat dank voor de medewerking.


Algemene Ledenvergadering op 25 mei

Twee dagen na de Europese verkiezingen van 23 mei vindt de Algemene Ledenvergadering van 50PLUS plaats in de RAI Amsterdam. Dat is een mooie gelegenheid om onze verse Europarlementariër(s) en alle andere recent gekozen volksvertegenwoordigers in het zonnetje te zetten. Ik hoop dat u in groten getale naar Amsterdam komt. Voor nadere informatie verwijs ik u naar dit artikel op de website.

Na afloop van de ALV kunt u met mij op pad in en door de Amsterdamse Noord-Zuid metrolijn. We gaan alle stations bekijken, een architectonisch hoogstandje van bureau Benthem Crouwel dat recent geëerd werd met een belangrijke architectuurprijs. Op de stations zijn bijzondere kunstwerken aangebracht die de moeite van het bekijken waard zijn. En het is een ervaring op zich om in amper 16 minuten van station Amsterdam Zuid, via Europaplein, De Pijp, Vijzelgracht, Rokin, Centraal Station en dan onder het IJ door via station Noorderpark in Noord aan te komen. Na afloop doen we samen een borrel met een klein hapje en heffen we nogmaals het glas op ons mooie verkiezingsresultaat.

U kunt zich voor de excursie aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten voor vervoersbewijzen en consumpties bedragen 15 euro. Indien er na afloop geld overblijft gaat het in de partijkas. Indien er een tekort is, pas ik zelf bij.

Geert Dales
Voorzitter hoofdbestuur