De door 50PLUS opgezette actie ‘Kom in actie voor uw pensioen’ heeft in korte tijd al ruim 60.000 handtekeningen opgeleverd. Hartelijk dank aan iedereen die de oproep heeft ondertekend. Deze steunbetuigingen zijn inmiddels symbolisch overhandigd aan minister Koolmees. Maar hierbij blijft het niet. We gaan dóór!

Kom in ACTIE voor uw PENSIOEN

De boodschap aan het kabinet is: stop met het arm rekenen en pas een hogere rekenrente voor pensioenfondsen toe. Voor ‘Kom in actie voor uw pensioen’ zijn de handen ineegeslagen: de actie wordt gevoerd samen met Omroep MAX, KBO-PCOB, KBO-Brabant, Stichting Pensioenbehoud, Vereniging Pensioenverlies,  PVGE en de politieke partijen SP, PVV, Forum voor Democratie en DENK.

Klik hier en doe mee!

De online actie roept het kabinet met klem op een realistische rekenrente toe te passen. Pensioenfondsen maken al decennialang rendementen die gemiddeld tussen de 6 en 7 procent liggen. Maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze net doen of ze amper 0,5 procent rendement halen.

De organisaties die de actie voeren vinden dat de huidige rekenmethodiek onhoudbaar is geworden en dat het kabinet moet stoppen de gepensioneerden arm te rekenen! Klik hier om naar de actiesite te gaan en doe mee! Kom in actie voor uw pensioen!

Klik hier en doe mee!