Zondag 24 mei 2020 

 

Op zondag 24 mei 2020 is mijn voorzitterschap van het Hoofdbestuur van 50PLUS ten einde gekomen. 

In de afgelopen weken is door het bestuur hard gewerkt aan de voorbereiding van de Algemene Ledenvergadering die op 1 augustus a.s. een nieuw bestuur zal kiezen. Vanwege de corona-maatregelen kan nog steeds geen ‘echte’ vergadering worden belegd. Het zal dus een digitale ALV worden. U ontvangt daarover binnenkort nadere berichten. Alle leden van 50PLUS kunnen meedoen aan de verkiezing van een nieuw bestuur. Zo hoort de partijdemocratie te werken! 

Nu deze ALV goed in de steigers staat en de aanmeldtermijn voor kandidaat- bestuursleden is verstreken kan ik met een gerust hart gehoor geven aan de oproep van allerlei al dan niet ‘prominente’ partijleden om te vertrekken. 

Velen hebben in de afgelopen twee jaar samen met het hoofdbestuur en met mij als voorzitter enthousiast gewerkt aan de verdere ontwikkeling van 50PLUS tot een invloedrijke factor in het Nederlandse politieke en bestuurlijke leven. Het imago 50PLUS raakte sterk verbeterd. Er was ‘rust in de tent’. Er was een met steun van 89% van de leden gekozen lijsttrekker voor de Kamerverkiezingen. En we scoorden TIEN ZETELS in de peilingen. 

Toen ging het mis. In minder dan twee maanden tijd is alles weer afgebroken. Wie welke verantwoordelijkheid draagt voor deze neergang zal de geschiedenis leren. 

De vervelende afloop laat onverlet dat ik met veel voldoening terug kijk op twee jaar 50PLUS-voorzitterschap. In het bijzonder denk ik aan de vele leuke, hartverwarmende en inspirerende contacten die er waren met de leden door het gehele land. Ik zal die enorm missen. 

In de afgelopen maanden en weken heb ik veel steun ondervonden van leden uit het hele land. Het is me niet gelukt om alle mails, whatsapp-berichten en andere bijval allemaal persoonlijk te beantwoorden. Weet dat ik alles gelezen heb en dat het mij enorm geholpen heeft om deze moeilijke periode uiteindelijk toch met een goed gevoel af te sluiten. Dank voor het vertrouwen! 

Ik wens 50PLUS en allen die er in welke rol of positie ook deel van uitmaken veel succes voor de toekomst. 

Met vriendelijke groet,

Geert Dales 
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)