Vandaag is het Opa- en omadag. Een dag om even extra stil te staan bij de liefdevolle en bijzondere band tussen kleinkinderen en hun grootouders.

Op de tweede zondag in mei vieren we vol overtuiging Moederdag. En de derde zondag van juni zetten we alle vaders in het zonnetje tijdens Vaderdag. Iedereen kent deze verwendagen, ze worden overal gevierd. Minder bekend is Opa- en omadag, ook al bestaat die al sinds 2004 in Nederland. 50PLUS zet Opa- en omadag graag extra in de schijnwerpers, want wat is er mooier dan op één speciale dag in het jaar extra te genieten van de bijzondere band die grootouders met hun kleinkinderen hebben, en andersom.

Tonen van waardering
Vandaag – 4 juni – is het Opa- en omadag. Een dag waarop een extra blijk van waardering wordt gegeven aan al die grootouders die zo gek zijn op hun kleinkinderen. Het gaat bij Opa- en omadag niet om cadeaus, maar veel meer om het simpelweg tonen van waardering. Voor alle liefde die opa’s en oma’s hebben voor hun kleinkinderen, voor de steun en goede raad, voor het werk dat zij hun kinderen uit handen nemen en voor het vertrouwen. Het is bovendien een dag om even stil te staan bij de rol die grootouders vaak spelen bij de opvoeding van een kind.

Mooiste dat er is
En andersom is Opa- en omadag ook een gelegenheid voor grootouders om nog even extra te laten blijken hoe blij ze zijn met hun kleinkind of -kinderen. Dat doen ze natuurlijk elke dag al, maar één dag per jaar om dat gezamenlijk en heel expliciet te doen is natuurlijk prachtig. De Tweede Kamerleden van 50PLUS vertellen op deze Opa- en omadag graag iets over hun eigen kleinkinderen en hun rol als oma of opa. Want: “Oma zijn is het mooiste dat er is”, zegt fractievoorzitter Corrie van Brenk.

Dank je wel, lieve oma’s en opa’s. Een fijne Opa- en omadag toegewenst!

© 4 juni 2020