De leden van 50PLUS kozen Liane den Haan tot lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021.

Lijsttrekker Liane den Haan en partijvoorzitter Jan Nagel

Liane den Haan is door de leden van 50PLUS gekozen tot lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Liane, die veel ervaring opdeed in onderwerpen die ouderen aangaan als directeur-bestuurder van ouderenorganisatie ANBO, kreeg 52 procent van de stemmen van de leden. De overige 48 procent ging naar haar tegenkandidaten Corrie van Brenk, Ellen Verkoelen en René Graafsma.

Werk aan de winkel

Liane den Haan zegt trots en blij te zijn met haar verkiezing tot lijsttrekker van 50PLUS. “Nederland is nog lang niet klaar voor de ouder wordende samenleving. Werk aan de winkel: vanaf morgen gaan we met elkaar aan de slag”, aldus Liane in een eerste reactie.

Met verve

Fractievoorzitter in de Tweede Kamer Corrie van Brenk kreeg 42 procent van de leden achter haar kandidatuur. “Tot maart heb ik nog een missie”, zei Corrie na afloop van de verkiezing, “Ik ga mijn kiezersmandaat afmaken. Ik ga dat met verve doen, daar heb ik alle vertrouwen in. Ik wens 50PLUS en Liane den Haan veel succes met de campagne voor volgend jaar.”

Veel kennis in de partij

Liane den Haan heeft veel vertrouwen in 50PLUS en is blij met de kans die de leden haar geven. “Er zit zoveel kennis en inhoud in de partij, vele handen maken licht werk. Samen maken we een mooie campagne en een mooi programma. Op naar een sterk 50PLUS!”

© 3 oktober 2020