Léonie Sazias staat als lijstduwer op de kandidatenlijst van 50PLUS bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Zij doet dit op uitdrukkelijk verzoek van de kiescommissie en de lijsttrekker van de partij. Léonie had eerder aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een rol in de Tweede Kamer, maar wil wel graag 50PLUS blijven steunen.

Léonie Sazias

“Ik ben heel blij met Léonie als lijstduwer,” zegt lijsttrekker Liane den Haan. “Op de kandidatenlijst die we afgelopen vrijdag hebben gepresenteerd staat een nieuw team van mensen. Kandidaten met veel inhoudelijke kennis op de vijf speerpunten uit ons verkiezingsprogramma: pensioen en koopkracht, wonen, gezondheidszorg, veiligheid en welzijn en welbevinden. Léonie betekent veel voor 50PLUS en met haar als lijstduwer maken we de lijst van begin tot eind compleet.”

Veel kansen

Léonie had aanvankelijk aangegeven na de verkiezingen niet terug te willen keren als Kamerlid. “Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik zie veel kansen om met het nieuwe verkiezingsprogramma van 50PLUS echt iets in Nederland te kunnen betekenen”, zegt ze. “We willen dat iedereen in ons land gezond en gelukkig oud kan worden. Niet alleen de huidige senioren, maar ook de volgende generaties. Er moet nog zo veel gebeuren: meer geschikte seniorenwoningen, betere gezondheidszorg en een goed pensioen. Daar wil ik graag een bijdrage aan blijven leveren. Rustig aan doen kan altijd nog.”

► Volg 50PLUS; meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!
► Verkiezingsprogramma 50PLUS

© 30 november 2020