50PLUSOp dit moment heeft de landelijke politiek geen visie op vergrijzing. Terwijl de helft van alle volwassenen in Nederland (zeven miljoen mensen!) nu al 50 jaar of ouder is. 50PLUS wil zorgen voor de randvoorwaarden die nodig zijn om de huidige én de toekomstige generaties goed oud te laten worden. Zodat iedereen mee kan blijven doen, met een waardevast pensioen, een geschikte woning en goede gezondheidszorg.

Sinds de verkiezingen afgelopen maart vertegenwoordigt Kamerlid Liane den Haan de fractie van 50PLUS in de Tweede Kamer. In haar werk als Kamerlid wordt zij ondersteund door een klein team van medewerkers: een woordvoerder, een publieksvoorlichter en beleidsadviseur. We zijn op korte termijn op zoek naar een ervaren

Beleidsmedewerk(st)er

die ons team komt versterken en onze fractie gaat ondersteunen op de beleidsterreinen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Financiën.

Heb je belangstelling voor het politieke proces, sta je stevig in je schoenen en past een hectische en dynamische omgeving goed bij jou? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als beleidsmedewerker ga je het volgende doen:
- Verzamelen en analyseren van alle relevante beleidsinformatie;
- Adviseren van, en sparren met het Kamerlid op de genoemde beleidsterreinen;
- Het opstellen van debatteksten, speeches, beleidsnotities, Kamervragen, persberichten, moties en amendementen, en incidenteel opinieartikelen;
- Ondersteunen en adviseren van het Kamerlid bij debatten;
- Beoordelen van moties, amendementen en wetsvoorstellen en opstellen van stemadviezen voor de wekelijkse stemmingen;
- Contact onderhouden met belangenorganisaties;

Wie zoeken wij?
Je hebt een WO werk- en denkniveau en je hebt duidelijke affiniteit met politiek en beleid. Ervaring binnen een soortgelijke functie zien we als een duidelijke pré. Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring op het brede terrein van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in het bijzonder op de focus-onderwerpen: Pensioen (huidige en toekomstige pensioenstelsel), AOW, arbeidsmarktbeleid (voor ouderen), inkomensbeleid, armoede- en schuldenbeleid, Participatiewet, en de uitvoering van de sociale zekerheid. Affiniteit met en kennis van Openbare Financiën en Macro-economie strekt tot de aanbeveling.

Je bent uitstekend in staat om onze standpunten op een aansprekende, begrijpelijke en goed onderbouwde manier te verwoorden, zowel schriftelijk als mondeling. Je beschikt over de flexibiliteit om je aan te passen aan de complexe en turbulente werkomgeving van de Tweede Kamer en bent bereid om af en toe ’s avonds beschikbaar te zijn.
Je schakelt snel, bent georganiseerd en kunt goed samenwerken. Je voelt je thuis bij 50PLUS, kent onze standpunten en hebt interesse in onze kernthema’s.

Wat bieden wij?
- Een functie van 32 - 36 uur met goede arbeidsvoorwaarden zoals pensioen en een dertiende maand;
- Startdatum: zo spoedig mogelijk;
- Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast contract;
- Standplaats Den Haag;
- Leuk en gemotiveerd team in een dynamische werkomgeving;
- Salarisindicatie: schaal 11 - 12 BBRA afhankelijk van je ervaring.

Informatie en sollicitatie
Voor informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hugo Greeven, ambtelijk secretaris van de Tweede Kamerfractie, tel. 06 – 21 38 23 23.

Schriftelijke reacties, bestaande uit een beknopte motivatiebrief en een CV in één PDF-bestand, ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 30 april 2021. Je sollicitatie verstuur je aan Tweede Kamerfractie 50PLUS, t.a.v. Hugo Greeven, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 14 april 2021