Actie ‘Red onze AOW’: Op naar de 100.000 stemmen!

Ruim 93.000 mensen hebben gereageerd op de oproep op de site “redonzeaow.nl’.  De site ‘Red onze AOW’ is in het leven geroepen door de politieke partij 50PLUS. Het is een steun in de rug voor de actie die 50PLUS-senator Martin van Rooijen voert tegen het voornemen van het nieuw kabinet om de hoogte van de AOW niet langer te koppelen aan het minimumloon en de bijstandsuitkeringen.

Het nieuwe kabinet wil het minimumloon de komende jaren met 7,5% verhogen en de bestaande koppeling met de bijstandsuitkeringen in stand houden. De sinds 1980 bestaande wettelijk koppeling met de AOW zou komen te vervallen.

Volgens Van Rooijen, fractievoorzitter van 50PLUS in de Eerste Kamer, ontstaan er zo twee niveaus van bestaansminimum: een voor mensen met minimumloon of een sociale uitkering en een lager niveau voor mensen met alleen AOW.

Senator Van Rooijen streeft er naar dit plan in de Eerste Kamer te laten stranden als het in de Tweede Kamer wel een meerderheid zou krijgen. Het nieuwe kabinet heeft in de Tweede Kamer een kleine meerderheid achter zich, maar in de Eerste Kamer is de oppositie in de meerderheid. 

U kunt de petitie hier ondertekenen. 

redonzeaow QR

 

© 26 januari 2021