Nieuwe online talkshow voor ouderen start eerste kerstdag

Op eerste kerstdag start ‘Stem voor later’, een onlinetalkshow van 50PLUS over actuele thema’s. Het programma is vooral gericht op de Statenverkiezingen op 15 maart 2023.

RMNIEUWS S001 S001 T010 ISO1.00 56 55 04.Still003 1

De eerste uitzending gaat over energie. Ook is er aandacht voor waterbeheer door de waterschappen. De presentatie is in handen van Rob Hompe.

Op eerste kerstdag start ‘Stem voor later’, een onlinetalkshow van 50PLUS over actuele thema’s. Het programma is vooral gericht op de Statenverkiezingen op 15 maart 2023. De eerste uitzending gaat over energie. Ook is er aandacht voor waterbeheer door de waterschappen. De presentatie is in handen van Rob Hompe.Te gast zijn Paul van Son (internationaal energiedeskundige), Anton van Straten (lijsttrekker 50PLUS Gelderland, lid algemeen bestuur Waterschap Rivierenland), Adriana Hernández (raadslid 50PLUS Den Bosch, 50PLUS-kandidaat Noord-Brabant, lid algemeen bestuur Waterschap AA en Maas), Jan-Frans Brouwers (Statenlid 50PLUS Noord-Brabant). Ook zullen aanschuiven Jan Ottens (lijsttrekker 50PLUS Groningen), Chris Veeze (50PLUS-kandidaat Groningen) en Jacques Arntz (lid algemeen bestuur Waterschap Limburg).

De discussie over energie is zeer actueel. Nu is er een prijsplafond, maar hoe moeten we verder? Energiearmoede dreigt voor steeds meer mensen. Moet de energievoorziening bijvoorbeeld naar de overheid? Is kernenergie de gedroomde oplossing of gooit het afval roet in het eten? En hoe zit het met de veiligheid, bijvoorbeeld bij natuurrampen en terrorisme?

De deelnemers gaan drie keer in gesprek aan de hand van een prikkelende stelling. Elke discussie wordt ingeleid met vooraf opgenomen straatinterviews. Verder in deze uitzending, behalve aandacht voor de waterschappen, onder meer de visie van huiscolumniste Ellen Verkoelen (raadslid 50PLUS Rotterdam). Ook worden de kijkers getrakteerd op nieuwjaarsboodschappen van 50PLUS-kopstukken Gerard van Hooft (voorzitter hoofdbestuur 50PLUS), Martin van Rooijen (fractievoorzitter 50PLUS Eerste Kamer) en Jan Nagel (medeoprichter 50PLUS).

Uitzending: 25 december 2022 om 12.00 uur op het YouTube-kanaal @stemvoorlater