ALV HoofddorpGeacht 50PLUS lid,

Namens het hoofdbestuur van 50PLUS nodig ik u graag uit om op

zaterdag 21 maart 2020

aanwezig te zijn op de Algemene Ledenvergadering in het Novotel, Taurusavenue 12 in Hoofddorp. (tel. 023-7470347). Novotel Hoofddorp is per trein goed bereikbaar en op vijf minuten loopafstand van het station. Ik beveel het (OV) openbaar vervoer van harte aan.

Tijdschema
U bent welkom vanaf 10.00 uur.

De bijeenkomst begint om 10.30 uur en zal tot ongeveer 16.00 uur duren. Daarna biedt het bestuur de leden graag een drankje en hapje aan. De volledige agenda met verwijzing naar de vergaderdocumenten kunt u hier zien.

Een kleine greep uit de dagorde:

De bekende opiniepeiler Maurice de Hond komt spreken over zijn recente onderzoek naar de positie van 50PLUS. In zijn laatste peilingen staat 50PLUS op negen zetels.

De vraag is: hoe gaan we dit bij de Tweede Kamerverkiezingen ook daadwerkelijk realiseren.

Prof. André Aleman van de Rijksuniversiteit Groningen, auteur van de bestseller ‘Het seniorenbrein’, gaat ons inwijden in de geheimen van het ouder wordende menselijk brein.

Brengt hij een optimistische boodschap?

Op deze ALV gaan we ook wat restanten van de Apeldoornse ALV van 14 december afronden. Over een (gelukkig) beperkt aantal wijzigingen van statuten en huishoudelijk reglement moet nog worden besloten. Daarnaast zal de ALV ook de voorzitters benoemen van de commissies die gaan over het verkiezingsprogramma en de selectie van kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook hopen wij de nieuwe leden van de Commissie van Beroep te verkiezen. Ook staat het concept verslag van de ALV van 14 december op de agenda

Ons lid van het Europees Parlement Toine Manders zal toelichten wat 50PLUS sinds de entree in het EP in mei 2019 heeft ondernomen in Europa. Uiteraard zal hij daarin ook nader ingaan op zijn stellingname inzake de ‘Green Deal’.

Partijleider Henk Krol, die in de peiling van Maurice de Hond van 19 januari 2020 een uitstekende vierde plaats verwierf in de reeks ‘vertrouwen in fractievoorzitters', zal nader ingaan op de activiteiten van de Tweede Kamerfractie en gaat met de leden in debat over actuele vraagstukken.

Ook uw voorzitter zal deelnemen waarbij hij vooruitblikt op het komende 50PLUS congres eind juni dit jaar.

Het wordt dus een goed gevulde, gevarieerde en bovenal interessante bijeenkomst.

Aanmelden voor de ALV kan via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot woensdag 18 maart 2020.

Met vriendelijke groeten,

Geert Dales
Voorzitter 50PLUS 

N.B.:

Luncharrangement:
Aanmelden voor de lunch kan tot uiterlijk 12 maart 2020. De lunch (twee Deluxe Sandwiches, vers handfruit, Melk / sappen & mineral water) kost € 8.50 (gereduceerd tarief) en dient bij aanmelding te zijn overgemaakt naar het rekeningnummer van het partijkantoor: NL73RABO 018 16 76 346 onder vermelding “Lunch AV210320”.

Ik zie u graag op 21 maart in Hoofddorp!

Meld u a.u.b. tijdig aan. Dit voorkomt teleurstelling en vergemakkelijkt de voorbereiding.
En u weet: Vol is vol!

Vergaderstukken: 

Concept agenda 50PLUS Algemene Ledenvergadering
Concept verslag ALV-14-12-2019
Verkiezing Commissie van Beroep
Verkiezing Voorzitters Programma- en Kandidaatstellingscommissie
Wijzing Statuten en Huishoudelijk Reglement incl. amendementen en moties