willemterpstraIk ben in 1941 geboren in Den Haag en tijdens de oorlogsjaren, onder dwang van de toenmalige bezetter, met mijn ouders verhuisd naar Bolsward.

Na mijn middelbare schooljaren in Sneek en de hogere zeevaartschool in Amsterdam ben ik in september 1961 begonnen als 4e stuurman bij de toenmalige rederij KPM. Na het doorlopen van alle rangen als stuurman in 1968 bevorderd tot Kapitein.

In het jaar 1999 in dienst getreden van SBM Monaco als installatie/project manager voor de offshore industrie.


Na beëindiging van mijn actieve loopbaan in 2014 ben ik actief lid geworden van 50Plus, met als motivatie mijn nu vrij gekomen tijd in te zetten voor een partij die zich inzet voor de nog niet afgeschreven ouderen in onze samenleving.
Met mijn ervaring van meer dan 25 jaar als gezagvoerder bij de koopvaardij en 20 jaar als installatie/project manager in de offshore industrie ben ik gewent analytisch te denken en me snel in een kwestie te verdiepen en een besluit te formuleren.

Om je doelstelling te bereiken, ben ik van mening, is teamwerk van het allergrootste belang ongeacht rang en stand.
Friesland is een prachtige provincie en dat moet zo blijven.

50Plus Friesland zet zich in voor het leefbaar houden van het platteland, de vele dorpen en steden, met goede bereikbare voorzieningen, zoals gezondheidszorg, openbaar vervoer, werkgelegenheid, veiligheid, het milieu, natuur, etc.

Ook wil 50Plus Friesland een schone leefbare provincie behouden voor onze bewoners van morgen.
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.