Straatje Den Bosch 360Dichtbij en betrokken!

Wij gaan een vuist maken om de gemeente dichter bij de inwoners te brengen. Een zorgloket in iedere wijk waar u snel geholpen wordt met al uw vragen over gemeentelijke zaken zoals bijstand, armoedebestrijding, ouderen- en jeugdzorg.

In de hal van het stadhuis boven de ingang naar de oude raadszaal staat in steen gehouwen de spreuk “Men kan mensen slechts leiden door hen te dienen!”. De kern waar het om gaat bij de raad en de raadsverkiezingen zijn in die paar woorden goed samengevat. Een goed bestuur is een eendrachtig en daadkrachtig bestuur dat ten dienste staat van de inwoners. Dat is wat we allemaal graag zouden willen zien in ’s-Hertogenbosch. Helaas moeten we het al verschillende bestuurperiodes doen zonder een gemeentebestuur dat de vinger op de zere plek weet te leggen.

 

Met het resultaat daarvan worden we dagelijks geconfronteerd. Wachtlijsten in de zorg – met name bij de jeugdzorg – door een vastgelopen ambtenarenapparaat. Eindeloze beslistrajecten die zolang duren dat we niet meer weten wanneer het ooit begonnen is. De saga rond het nieuwe theater aan de Parade duurt al meer dan 15 jaar….. En als er dan beslissingen worden genomen komt men daar een jaartje later spoorslags op terug. Zo heeft het nieuwe theater al miljoenen gekost zonder dat er een spade in de grond is gestoken. Over de Bartenbrug (“waarschijnlijk de duurste brug per strekkende overspannende meter ter wereld”) zal ik het verder maar niet hebben. De Bosschenaren verdienen beter dan een instabiel bestuur dat niet tot resultaten komt en beslissingen voor zich uitschuift. Niet voor niets is er sprake van een bestuurscrisis waarbij de raadsleden drukker zijn om hun plek op het pluche vast te houden dan het volk te dienen. Nooit eerder waren er zoveel afsplitsingen bij de oude partijen en nooit eerder deden er zoveel partijen mee aan de raadsverkiezingen.

Het wordt tijd dat daadkracht, gezond verstand en doordachte beslissingen de overhand krijgen. 50PLUS kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en presenteert daarom een kandidatenlijst boordevol met uitermate ervaren bestuurders die hun sporen verdient hebben.
Vindt u ook dat we een voortvarender en sterker bestuur nodig hebben die de daad bij het woord voegt, wilt u ook dat het tijd wordt voor doordachte beslissingen, wilt u ook een stabiel bestuur (zonder afsplitsingen) en wilt u ook beslissingen op basis van een duidelijke visie en pragmatisch gezond verstand? Dan daag ik u uit om u verder te verdiepen in wat 50PLUS te bieden heeft. Deze krant staat bol met informatie.

Niet alleen over de kandidaten, maar ook over onze standpunten, onze visie op de samenleving en ons verkiezingsprogramma. “Dichtbij en betrokken” gaan we op 21 maart de strijd aan met de andere partijen om de raadszetels. 50PLUS heeft daarbij niet alleen het leiden, maar vooral het dienen hoog in haar vaandel staan. Dit geheel indachtig de aangehaalde wijze spreuk die met hamer en beitel in het graniet van het stadhuis gegrift staat. Ik ben er voor u om te leiden én te dienen.

Want zorgen voor de toekomst van ’s-Hertogenbosch? Dat doen we samen!