Ook in Doetinchem gaat 50PLUS mee doen met de gemeenteraadsverkiezingen! Er moet nog veel werk verzet worden voor dat de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zullen worden gehouden. Met de drie pioniers: Dirk Kuipers, Anton van den Heuvel en Jan de Roos, hebben we in augustus een eerste gesprek gehad met een afvaardiging van 50PLUS in Gelderland onder leiding van Henk van Elst, de provinciale voorzitter van 50PLUS Gelderland. Daarna hebben we, na een eerste paars/groene licht van 50PLUS Gelderland de eerste piketpaaltjes gezet voor het bouwwerk, een voorlopig verkiezingsprogramma. Dat heeft 50PLUS Gelderland tezamen met onze cv’s naar het landelijk bestuur van 50PLUS gestuurd en daar hebben we op 7 oktober een definitief paars/groen licht gekregen voor deelname aan de verkiezingen in Doetinchem. We kunnen nu dus echt gaan bouwen en hebben de eerste steigers geplaatst. Daarmee zijn Doetinchem, Nijmegen en Apeldoorn de enige gemeenten in Gelderland die mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gelderland.

Lees meer...

50PLUS wil in 23 gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat onder meer om Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, en Maastricht. Door regionale besturen van 50PLUS waren in totaal ongeveer 50 gemeenten voorgedragen. Het bestuur heeft uiteindelijk over 23 een „voorlopig positief besluit genomen”. Relatief grote plaatsen waar de partij ook in de gemeenteraad wil zijn Assen, Almere, Apeldoorn, Nijmegen, Breda, Den Bosch, Tilburg en Doetinchem.

Voorzitter Jan Zoetelief van 50PLUS noemt het een „hele klus voor een partij om in zoveel gemeenten voor de eerste keer aan gemeenteraadsverkiezingen mee te doen”. De partij laat weten druk te zijn met de verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten.
50PLUS Doetinchem presenteert op 29 november haar programma en kandidatenlijst.

Foto's op onze website, zijn indien niet vermeld van de gemeente Doetinchem en gebruikt met hun toestemming.

Als u contact met ons wilt opnemen dat kan, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je actief invloed uitoefenen op het beleid in je gemeente? Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in je gemeente? Wil je lid worden van 50PLUS? Wil je ontdekken of de politiek iets voor je is? Heb je kennis van of interesse in de gemeentelijke beleidsterreinen? Zou je wellicht interesse hebben voor een plek op de kandidatenlijst in 2018? Wat doe je dan: steun ons en wordt lid!

De (eventueel gekozen) gemeenteraadsfractie van 50PLUS Doetinchem is op zoek naar mensen die de fractie inhoudelijk en politiek willen ondersteunen. Wat doet zo'n steunfractielid? Als steunfractielid kies je een of meer aandachtsgebieden: bepaalde onderwerpen, een bepaalde commissie of een bepaalde dorpskern. Je fungeert vervolgens als klankbord en sparringpartner voor de toekomstige fractie.

Wilt u contact met ons opnemen dat kan, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!