Help 50PLUS ouderen een stem te geven

 

50PLUS heeft als ideaal ouderen een krachtige stem te geven in de politiek: in de Tweede en Eerste Kamer, in Provinciale Staten, de waterschappen en in de toekomst ook in veel gemeenten. U kunt ons helpen ons ideaal om te zetten in daden.  Steun ons als donateur. Elk bedrag is welkom!
 
Mag 50PLUS op uw financiële steun rekenen? U kunt uw bijdrage aan 50PLUS overmaken door een bedrag te storten op bankrekening NL 84 INGB 0004663141 ten name van 50PLUS te Den Haag, onder vermelding van 'Donatie 50PLUS'.  

 

ANBI

 

50PLUS is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling en beschikt derhalve over een ANBI-verklaring. Een vrijwillige schenking aan een ANBI levert belastingvoordeel op: een donatie aan 50PLUS wordt door de Belastingdienst aangemerkt als gift. Vanaf een bepaald drempelbedrag zijn financiële bijdragen aan 50PLUS aftrekbaar van de belasting, wat uw bijdrage fiscaal aantrekkelijk maakt.  

 

Periodiek of eenmalig

 

U kunt op twee manieren een donatie doen aan 50PLUS waarvoor u aftrek kunt krijgen in uw aangifte inkomstenbelasting: een periodieke gift (u hebt dan laten vastleggen dat u jaarlijks een gift doet) of een eenmalige gift. Met het hulpmiddel Aftrek giften van de Belastingdienst kunt u nagaan of uw donatie aftrekbaar is.

 

Periodieke schenking

 

Bij een periodieke schenking is uw donatie volledig aftrekbaar. Het is wel van belang dat u dit goed vastlegt. Dat kan op twee verschillende manieren: door middel van een onderhandse overeenkomst, (een schriftelijke overeenkomst tussen u en 50PLUS) of – bij een hoger bedrag – door middel van een notariële akte.

 

Als u 50PLUS tot een bedrag van € 1.000,- per jaar wilt steunen, kunt u gebruik maken van de onderhandse overeenkomst. Aan het sluiten van deze overeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wilt u direct op deze wijze schenken aan 50PLUS? Klik dan hier voor meer informatie.

Grotere giften

 

50PLUS is wettelijk verplicht giften boven € 4.500,- openbaar te maken in de financiële verantwoording van 50PLUS. Aan donaties aan 50PLUS kunnen geen rechten worden ontleend.  

 

Wij helpen u graag

 

Overweegt u om het werk van 50PLUS te ondersteunen en wilt u daarover meer informatie? Neem contact met ons op, wij helpen u graag! U kunt bellen met 070 - 800 92 70 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in uw mail dat u een gift wilt doen aan 50PLUS en daarover meer informatie wenst. We nemen dan snel contact met u op.

 

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de Belastingdienst: klik hier voor meer informatie.