“”

Ruud van Acquoij

Lijsttrekker

“”

Wilma Richter (58)

Kandidaat nummer 2

“”

Theo Hoppenbrouwers (55)

Kandidaat nummer 3

“”

Hans Gommers (74)

Kandidaat nummer 4

“”

Wim Beekwilder

Kandidaat nummer 5

“”

Piet der Kinderen (66)

Kandidaat nummer 6

“”

Bep van de Wiel (68)

Kandidaat nummer 7

“”

Rob van der Werf (61)

Kandidaat nummer 8

“”

Alex Shandrovski (69)

Kandidaat nummer 9

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreëren.

Lees meer...

50PLUS Eindhoven staat als nummer 14 op het stembiljet bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De lijstnummers van partijen die voor het eerst in Eindhoven meedoen, werden op 9 februari bepaald door loting. In een openbare hoorzitting van het centraal stembureau koppelde burgemeester Jorritsma 50PLUS aan het briefje met nummer 14.
nr 14 shirt

 

 

Op donderdagavond 18 januari organiseerde platform Woensel-Noord in wijkcentrum Heidehonk aan de Noordzeelaan het eerste verkiezingsdebat voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Woordvoerders van tien partijen namen deel dit debat, onder wie Ruud van Acquoij, lijsttrekker van 50PLUS Eindhoven. Onderwerpen die aan bod kwamen waren het openbaar vervoer, Eindhoven Airport, burgerparticipatie en meer regie voor de inwoners.

De enkele argeloze voorbijgangers op de Oude Bosschebaan in Eindhoven-Noord keken zondagochtend 10 december een beetje vreemd op. Begrijpelijk. Want het was best een opvallend tafereel. Een groep van circa twintig 50-plussers liep vanuit seniorencomplex Pieter Eiffhuis naar de bushalte aan de overkant. Gewapend met paraplu’s trotseerden ze sneeuw en gure wind. En ondanks dat winterse weer was de stemming opperbest.

Lees meer...

50PLUS Eindhoven was aanwezig op de Senioren Expo in Veldhoven (16 t/m 21 januari), in de drukbezochte stand van 50PLUS Noord-Brabant. Ook hier weer veel aandacht van zowel bezoekers als van de media voor de actie van 50PLUS tegen de aflosboete. Veel bezoekers wilden graag tekenen tegen deze aflosboete en soms was het zo druk dat mensen even moesten wachten voordat ze het formulier konden invullen. Uiteindelijk zijn de vereiste tienduizend handtekeningen gehaald en alle formulieren zijn donderdag 18 januari, ondanks de storm, afgeleverd bij de Kiesraad in Heerlen.
Verder was er op de 50PLUS-stand uiteraard veel aandacht voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. In Brabant doet 50PLUS mee in Breda, Helmond, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

50PLUS Eindhoven heeft op zaterdag 25 november tijdens de ledenraadpleging, die gehouden werd in de zaal van sociëteit Andromeda, haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 vastgesteld.

Lijsttrekker Ruud van Acquoij werd unaniem gekozen.

De gehele kandidatenlijst werd door de leden ongewijzigd vastgesteld en ziet er als volgt uit:

  1. Ruud van Acquoij
  2. Wilma Richter
  3. Theo Hoppenbrouwers
  4. Hans Gommers
  5. Wim Beekwilder
  6. Piet der Kinderen
  7. Bep van de Wiel
  8. Rob van der Werf
  9. Alex Shandrovski

Als lijstduwers kozen de leden onder anderen medisch specialist prof. dr. Henry van der Wal en Henk Krol, fractieleider van 50PLUS in de Tweede Kamer.

Lees meer...

De eerste weken van januari voerde 50PLUS Eindhoven op verschillende plaatsen in de stad actie tegen de aflosboete. Daarbij werden ruim zeshonderd handtekeningen opgehaald. Eén van de locaties waar veel mensen hun handtekening zetten was de Heuvel Galerie. Partijleider Henk Krol, bestuurslid 50PLUS Brabant Chris Spooren en kandidaat-raadsleden 50PLUS Eindhoven Theo Hoppenbrouwers, Hans Gommers en lijsttrekker Ruud van Acquoij kregen veel steunbetuigingen van voorbijgangers voor de actie van 50PLUS tegen het plan van de regering (CDA, VVD, ChristenUnie en D66) om mensen die hun hypotheek hebben afgelost extra belasting te laten betalen.

We zijn heel blij dat we u, de inwoners van onze mooie stad, hier mogen begroeten.

Via deze site zullen we u op de hoogte houden van onze activiteiten en nieuwtjes. Zo zijn we inmiddels al een aantal maanden heel druk bezig met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. De kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn inmiddels vastgesteld door de leden.

Subcategorieën

Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!