Sinds begin dit jaar zijn er vrijwel gelijktijdig vanuit Stratum en  de Achtse Barrier initiatiefnemers opgestaan die  vol enthousiasme ANWB AutoMaatje Eindhoven willen opstarten met lokale partners.

Samen willen wij de krachten bundelen om sociaal isolement tegen te gaan, het taboe achter de voordeur te doorbreken en in gesprek gaan over welzijn en eenzaamheid. Zie daar in een notendop het ontstaan van ons initiatiefvoorstel, door 50PLUS aan de gemeenteraad, om dit burgerinitiatief “AutoMaatje met een Praatje” op te starten.

auromaatje i eindhoven

Waarom Automaatje?

Een van de initiatiefnemers is slechtziend en het gebruik van AutoMaatje zou voor haar een uitkomst zijn mobiel te kunnen blijven zonder al te afhankelijk te worden van familie en vrienden. De ander, bekend als de schrijver van de wijkkrant ’t Brierke, ziet in AutoMaatje juist een mooie toevoeging om de mobiliteit van buurtgenoten te waarborgen en daarnaast ook mensen samen te brengen om zo nieuwe wijkcontacten te laten ontstaan. 

Lees meer...
wat geld

50PLUS Eindhoven komt op voorLogo 50PLUS Eindhoven FB de belangen van alle inwoners van Eindhoven, met de nadruk op de 50-plussers. 50PLUS Eindhoven wil dat iedere inwoner van Eindhoven kan meedoen en niemand zich buitengesloten voelt. We willen een veilige stad waar mensen samen wonen, leven, werken en recreëren.

50PLUS Eindhoven vindt dat de gemeente er is voor de burgers en dienstbaar moet zijn naar de inwoners. Mensen die aankloppen bij de gemeente met een vraag of voor hulp, moeten worden behandeld als individu en niet als een dossiernummer, een probleemgeval of als kostenpost.

50PLUS Eindhoven streeft naar een stad zonder tweedeling. Waarin iedereen volledig meetelt en wordt gewaardeerd.

Lees meer...

Per 1 augustus 2018 is de Stichting 50PLUS Gemeenteraad Eindhoven opgericht onder RSIN: 8590.56.430
Ons contactadres: postbus 90150, 5600RB Eindhoven 
Als onbezoldigd bestuur zijn aangesteld
Voorzitter: H. Joosten
Secretaris: H. van Acquoij
Penningmeester: P. der Kinderen
Het bestuur is te reiken onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragenijn wij te bereiken onder 040-2382435. 

Subcategorieën