Halfweg 2018-2022

gr2018

Regelmatig houden wij u op de hoogte. Nu halverwege de raadsperiode willen wij u graag meenemen in de ontwikkelingen en resultaten van 50PLUS Eindhoven.

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Ontwikkelingen en maatregelen volgen elkaar snel op. Deze crisis heeft ons duidelijk laten zien wat ECHT van belang is in het leven: betekenisvol contact met anderen. Juist dat staat door de ‘anderhalvemetersamenleving’ onder druk. Meer dan ooit is het belangrijk dat mensen de helpende hand van een cliëntondersteuner weten te vinden. Daarvoor is zichtbaarheid van cliëntondersteuning  van belang. 50PLUS vraagt de gemeente Eindhoven hier een rol in te spelen.

Door de coronacrisis en de financiële crisis die daar op volgt , is de verwachting dat er een nieuwe groep mensen ontstaat die met armoede te maken krijgt. Ook hiervoor vraagt 50PLUS aandacht en steun van de gemeente.

Wij hopen dat het virus tot stilstand is/wordt gebracht en dat er snel een werkend vaccin ontwikkeld wordt. Tot die tijd dienen we ons allemaal aan de basisregels te houden. Zie rijksoverheid.nl

We zijn nu halverwege de raadsperiode 2018/2022. Wat heeft 50PLUS Eindhoven allemaal gedaan in deze periode?

50PLUS Eindhoven profileert zich als een betrouwbare politieke partij die rust uitstraalt, helder communiceert en met goede, doordachte vragen en opmerkingen komt. Wij staan voor respectvolle en fatsoenlijke samenwerking.

Overzicht van de acties tot nu toe:

Jaar      

Moties    

Raadsvragen

Agenderingsverzoeken

Initiatiefvoorstellen

2018

14

4

3

0

2019

39

5

2

1

2020

17

7

1

0

Wij hebben een aantal successen behaald zoals:

  • De motie ‘heldere communicatie’.  Vandaag de dag wordt nog steeds getoetst of de communicatie van de gemeente Eindhoven begrijpelijk en leesbaar is.
  • Automaatje is inmiddels al op 2 plaatsen in Eindhoven opgestart, er zijn al 24 chauffeurs(vrijwilligers) actief.
  • Aandacht voor PGB(persoonsgebonden budget). De gemeente dient ervoor te zorgen dat niemand met behoefte aan zorg, tussen wal en schip valt.
  • De motie over VN verdrag, welke aangeeft dat iedereen met een beperking mee moet kunnen doen in onze samenleving, is nu ook vastgelegd.
  • Er zijn geen buslijnen meer verdwenen en het dure Bravoflex wordt stopgezet. De aandacht gaat uit naar een beter OV (openbaar vervoer) dat voor iedereen betaalbaar en bereikbaar is.
  • Alle fietspaden zijn nu rood. Herkenbaar en Veilig.

Voor de komende 2 jaar tot aan de verkiezingen in 2022 gaan we verder met ons programma en gaan we nog meer contacten leggen met onze doelgroep en u, 50PLUS leden van Eindhoven.

Wij zijn benieuwd naar uw reactie en aandachtspunten en vragen u om via onderstaande link het formulier in te vullen.

Link: vragenformulier / korte enquête

De fractie bestaat uit Ruud van Acquoij (raadslid/fractievoorzitter), Theo Hoppenbrouwers (raadslid), Piet der Kinderen en Bep van de Wiel (commissieleden) en Anne-Meta Hutten – Oversteegen (fractieondersteuner). Ondersteuning van de fractie is welkom. Voor de verdere toekomst en volgende verkiezing willen we graag mensen opleiden en begeleiden tot volksvertegenwoordiger.

Het bestuur bestaat uit Henny Joosten (voorzitter) Harrie van Acquoij (secretaris) en Piet der Kinderen (penningmeester). Ondersteuning van het bestuur is ook welkom.  Zij zijn actief om de fractie te begeleiden en de bestuurlijke kwaliteiten  verder te ontwikkelen.

Indien u zich in wil zetten voor de fractie, bestuur of op welke manier dan ook om 50PLUS verder uit te bouwen bent u van harte uitgenodigd om kennis te maken.

Het bestuur zal na de zomervakantie een digitale ALV (algemene ledenvergadering) van 50PLUS Eindhoven gaan organiseren. U ontvangt hier binnenkort bericht over.

50PLUS Eindhoven is te volgen / contacten via de mediakanalen:

Telefoon: 040 – 2382435

Mail: 50PLUS.fractie@eindhoven.nl

Facebook: https://www.facebook.com/50plus-Eindhoven-557428341066167/

Website: https://50pluspartij.nl/eindhoven

Twitter: @50PLUSEHV

Met vriendelijke groet,

Ruud van Acquoij (fractievoorzitter)                       Henny Joosten (voorzitter)

Namens de fractie                                                          Namens het Bestuur