50PLUS Emmen heeft in de raadsvergadering van de Gemeente Emmen op 28 juni 2018 enkele vragen gesteld inzake het Dienstencentrum voor Ouderen (DCO) in de wijk Emmerhout.
Dit DCO heeft destijds in 2007 bij de vernieuwing van het centrum van de wijk Emmerhout het toenmalige onderkomen moeten verlaten. Men is toen tijdelijk uitgeweken naar een plek buiten Emmerhout en is daarmee moeilijk(er) bereikbaar voor de leden van dit DCO.

Lees meer...

 

Vestig dependance Universiteit in Emmen

Kamernood in Groningen, leegloop in Emmen. Dependances van de RUG Groningen en de Universiteit Twente zouden een oplossing kunnen bieden voor beide problemen.

Blijkbaar is het een jaarlijks terugkerend probleem: fatsoenlijke huisvesting van studenten van de RUG en Hanzehogeschool Groningen. Ik heb een oplossing voor studenten, maar ook voor de werkgelegenheid. Tussen Groningen en Enschede is geen universiteit gevestigd. In Emmen is wel de Stenden Hogeschool aanwezig en die plaats ligt nagenoeg precies tussen Groningen en Enschede in. Emmen kampt met leegloop en krimp. Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat onze jeugd gaat studeren in... jawel bijvoorbeeld Groningen of Enschede.

Leegloop

Wat zou het toch mooi zijn om daar iets aan te doen. Leegloop tegengaan door in Emmen dependances van de RUG Groningen en de Universiteit Twente te openen. Dependances met studierichtingen waaraan veel behoefte is in Emmen en omstreken. Denk aan artsen en andere specialistische opleidingen in de zorg en technische en chemische opleidingen.

Lees meer...

Algemene Provinciale Ledenvergadering van 21 april 2018 te Emmen

Op de Algemene Provinciale Ledenvergadering van de zonnige zaterdag 21 april 2018 was de hoge opkomst van ruim twinig leden een goede start na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. De PR van Emmen had er voor gekozen, om voorafgaande aan de Ledenvergadering de leden van de gemeente Emmen telefonisch te benaderen, met de vraag of zij naar de vergadering kwamen. Veel waren er verhinderd, maar de meeste leden vonden het plezierig dat zij persoonlijk via de telefoon benaderd werden.

Lees meer...

U kunt u vragen of opmerkingen over de site van 50PLUS Emmen richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma en Speerpunten voor Emmen

Ons volledige verkiezingsprogramma vindt u HIER

  1. Zorg, Wonen en Leefbaarheid
  2. Armoede en Laaggeletterdheid
  3. Vrijwilligers en Mantelzorgers
  4. Economie en Werkgelegenheid
  5. Veiligheid
  6. Onderwijs en Sport
  7. Openbaar vervoer (ov) en Verkeer
  8. Milieu en Duurzaamheid
  9. Natuur, Cultuur en Toerisme
  10. Samenleving en Samenwerking.

Inschrijven nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!