De fractie heeft twee moties ingediend over de veiligheid van scootmobielen zelf en het veilig gebruik in het verkeer.

Aanleiding is een onderzoek van de wetenschappelijke stichting Onderzoek Verkeersveiligheidsonderzoek (SWOV). De SWOV heeft onlangs geconstateerd dat het ongevallencijfer onder scootmobielen de laatste jaren verontrustend is gestegen. De stichting adviseert gemeenten over een groot aantal kansrijke maatregelen zoals brede fietspaden; geen scherpe bochten; zichtbaarheid oversteekpunten verbeteren etc. Daarnaast wijst de fractie op verbeterpunten voor de scootmobiel zelf.

Lees meer...

 

Vestig dependance Universiteit in Emmen

Kamernood in Groningen, leegloop in Emmen. Dependances van de RUG Groningen en de Universiteit Twente zouden een oplossing kunnen bieden voor beide problemen.

Blijkbaar is het een jaarlijks terugkerend probleem: fatsoenlijke huisvesting van studenten van de RUG en Hanzehogeschool Groningen. Ik heb een oplossing voor studenten, maar ook voor de werkgelegenheid. Tussen Groningen en Enschede is geen universiteit gevestigd. In Emmen is wel de Stenden Hogeschool aanwezig en die plaats ligt nagenoeg precies tussen Groningen en Enschede in. Emmen kampt met leegloop en krimp. Dit wordt onder meer veroorzaakt doordat onze jeugd gaat studeren in... jawel bijvoorbeeld Groningen of Enschede.

Leegloop

Wat zou het toch mooi zijn om daar iets aan te doen. Leegloop tegengaan door in Emmen dependances van de RUG Groningen en de Universiteit Twente te openen. Dependances met studierichtingen waaraan veel behoefte is in Emmen en omstreken. Denk aan artsen en andere specialistische opleidingen in de zorg en technische en chemische opleidingen.

Lees meer...

50PLUS Emmen heeft in de raadsvergadering van de Gemeente Emmen op 28 juni 2018 enkele vragen gesteld inzake het Dienstencentrum voor Ouderen (DCO) in de wijk Emmerhout.
Dit DCO heeft destijds in 2007 bij de vernieuwing van het centrum van de wijk Emmerhout het toenmalige onderkomen moeten verlaten. Men is toen tijdelijk uitgeweken naar een plek buiten Emmerhout en is daarmee moeilijk(er) bereikbaar voor de leden van dit DCO.

Lees meer...

U kunt u vragen of opmerkingen over de site van 50PLUS Emmen richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Programma en Speerpunten voor Emmen

Ons volledige verkiezingsprogramma vindt u HIER

  1. Zorg, Wonen en Leefbaarheid
  2. Armoede en Laaggeletterdheid
  3. Vrijwilligers en Mantelzorgers
  4. Economie en Werkgelegenheid
  5. Veiligheid
  6. Onderwijs en Sport
  7. Openbaar vervoer (ov) en Verkeer
  8. Milieu en Duurzaamheid
  9. Natuur, Cultuur en Toerisme
  10. Samenleving en Samenwerking.

Inschrijven nieuwsbrief