Het Flevolandse bestuur van onze afdeling heeft dringend versterking nodig.  Daarom beleggen wij een nieuwe Provinciale Algemene Ledenvergadering (PAL) op: 11 mei 2019 in de bibliotheek Lelystad (Promesse 3)  van 11.00-13.00 uur. 

 
Wij willen dan gezamenlijk ons succes vieren over de gevoerde verkiezingscampagne en het behaalde resultaat. 

Voorlopige agenda:

Lees meer...

De stofwolken zijn nog niet helemaal opgetrokken rond de verkiezingsuitslag maar middels deze mail wil het afdelingsbestuur iedereen van harte bedanken voor de inzet en steun gedurende de afgelopen weken en op de verkiezingsdag 20 maart.
Na een woelige periode is eind januari gestart met de voorbereidingen voor de verkiezingscampagne Provinciale Staten en Waterschap Zuiderzeeland.

Lees meer...

Willem Herrebrugh ZW 360Leeftijd 72 jaar, lid 50Plus sinds 2011. Na lange tijd politiek actief te zijn als lid van de gemeenteraad Lelystad en van de Tweede Kamer ben ik sinds mijn pensionering nu 4 jaar voor 50Plus in het Waterschap Zuiderzeeland actief.

Mijn inzet voor 50Plus bij de verkiezing voor de Provinciale Staten Flevoland gaat vooral uit naar de arbeidsinzet van ouderen.
De provincie Flevoland is zowel als arbeidsgever in haar eigen organisatie als opdrachtgever voor te verrichten werkzaamheden in staat de positie op de arbeidsmarkt van ouderen te bevorderen.

Er dient een positief beleid gevoerd te worden om ouderen in de arbeidsmarkt te houden en ook in dienst te nemen Bij uit te besteden werkzaamheden zal dit als een voorwaarde voor contracten moeten worden opgenomen.

Rafaella Pouw zw 360Rafaella Pouw-Degoedt, 63jaar en woonachtig sinds 2007 in Lelystad. Ik ben 3 jaar lid van 50PLUS.

Omdat kwetsbare ouderen ook een stem moeten hebben, en zij een goed inkomen, goede zorg, en gratis vervoer verdienen. Teveel bezuinigingen treffen onze ouderen Hiervoor wil ik mij ten volle inzetten.

Lees meer...

frank de Kruif ZW 360Sinds 1978 ben ik woonachtig in Almere. Getrouwd en mijn twee kinderen zijn opgegroeid Almere. Ik ben werkzaam bij de Politie, eerst in Amsterdam bij de uniformdienst, recherche en als bureauchef, nu inmiddels als juridisch docent aan de Politieacademie. De stad Almere gelegen in de geweldig fascinerende provincie Flevoland.

Nederland kan niet zonder deze prachtige provincie, immers er is nergens zoveel ruimte en toename van inwoners.

Lees meer...

caroline schipper 360 nWaarom stemt u op mij :

Ik sta voor eerlijk en verantwoorde landbouw, natuur, visserij en gezondheid  En ik…. ik ben Caroline Schipper, 60Plus, lang werkzaam leven gehad, heel wat jaren ondernemer geweest in de biologische voeding en natuurlijk zelfzorg: gezondheid

Sinds het jaar 2000 woon ik in Flevoland en dat is dé biologische provincie van Nederland. Van oudsher is hier veel kennis omtrent de biologische landbouw. Het woord duurzaamheid is hier geboren.
Flevoland is rijk aan water. En zet zich in voor schoon en aantrekkelijk water, voor veilige dijken en voor een watersysteem dat functioneert voor het dagelijks gebruik.

In de provincie is er ook sterke groei van het aantal ouderen, dat heeft allerlei gevolgen, bijvoorbeeld op het gebied van pensioenvoorziening, gezondheidszorg en ouderenzorg.
Maar door de eenzaamheid voelen veel mensen het gemis van verbondenheid met anderen Binnen Flevoland is de eenzaamheid het grootst in bv Lelystad, Almere en op de 3e plaats Zeewolde.
Hoofdzaak is goede voeding, goed water en goede gezondheid,we willen goed oud worden.

Door mijn enthousiasme, liefde en zorg voor de “oudere mens” wil ik in de Staten me vooral bezighouden met voeding. Deze is van grote invloed op de welvaartsziekten en heeft invloed op de gezondheid zonder vuile stoffen. Bovendien heeft Flevoland dat allemaal.

Dat is zorgen voor u, een kwalitatief goede landbouw, natuur, visserij en water lopen.
Dat is wat mij beweegt, stem op Caroline Schipper uit Almere

Freek Appel zw 360

Sinds 2010 weer woonachtig in Flevoland.

Nu in de hoofdstad van de provincie: Lelystad.

Vanaf  maart 2015  actief voor 50PLUS als lid van het algemeen bestuur van het waterschap Zuiderzeeland.

Mijn inzet voor voor 50 PlUS bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten gaat met name voor het goed beschikbaar zijn van het openbaar vervoer in de Provincie.

Gratis busvervoer van 65plussers  in de daluren is voor mij daarbij een belangrijke doelstelling.

Alle dorpen moeten goed bereikbaar zijn met openbaar vervoer(lijndiensten),wat met name voor ouderen van levensbelang is!

Het is van  groot belang dat er zo spoedig mogelijk weer een doorgaande openbaar vervoersmogelijkheid is met de bus tussen Lelystad en Enkhuizen,zoals dat vele jaren het geval is geweest en voor ouderen de mobiliteit naar Enkhuizen en de provincie Noord-Holland aanzienlijk kan toenemen en bovendien  is het daarbij ook van economisch belang voor de toeristische sector van Flevoland.

Tot slot pleit ik ook voor speciale aandacht voor werkloze 40PLUSSers en anderen met een afstand op de arbeidsmarkt en behoud van werkgelegenheid.

 

Rhianna Gralike zw 360Rhianna Gralike – 59 jaar jong, bijna 40 jaar getrouwd, katholiek, trots op 3 prachtige kinderen en 4 kleinkinderen

In het dagelijkse leven – zelfstandig onderneemster. Bijna vanaf het begin lid van 50PLUS partij. Oud voorzitter van de 50PLUS partij in Flevoland.

Al vanaf de jaren 80 politiek via de lokale politieke partijen. Ook als vrijwilligster actief binnen de Voedselbank Dronten.

Betrokken bij en zet zich in voor de minderbedeelden en de ouderen in Flevoland.

pim Reinders ZW 360Pim Reinders, 65 jaar en woonachtig sinds 2000 in Almere, sinds drie jaar in Filmwijk. Al 5 jaar lid van 50PLUS.

Wars van verspilling van overheidsgelden en van personen die eigenlijk alleen voor het pluche gaan.

Politiek- en bestuurlijk actief geworden omdat roepen vanaf de zijlijn nooit zal helpen.

Werkzaam als zelfstandig ondernemer, project- en idee ontwikkeling waarbij maatschappelijke waarde(n) hoog in het vaandel staat.

Lees meer...

Erik Boshuijzen ZW 360Erik Boshuijzen was in de afgelopen acht jaar lid van Provinciale Staten van Flevoland. In 2010 behoorde hij tot de eerste generatie leden van 50PLUS en hoorde daardoor tot degenen die de partij vorm gaven. Na de verkiezingen in 2015 veroverde Boshuijzen met voorkeurstemmen een zetel waarmee het totaal op twee kwam.

Helaas splitste de fractie zich kort na de verkiezingen. In het belang van een krachtig 50PLUS in Flevoland en als steun in de strijd van 50PLUS Kamerlid Martin van Rooijen voor behoud van de pensioenen, vindt Boshuijzen nu een extra argument om op 20 maart op 50PLUS te stemmen.

Geachte leden van 50pluspartij Flevoland

Wij zoeken met spoed sterke mensen die er wat voor voelen om aan 50pluspartij Flevoland leiding te geven, positieve mensen die kwaliteiten hebben, weten wat ze willen en doen wat ze zeggen. Mensen die wat voor de medemens overheeft. Mensen waarop gebouwd kan worden. Maar ook mensen met een luisterend oor, empathie, inzicht, visie, die hoofd- en bijzaken kunnen scheiden en levenservaring hebben. Dat zijn nogal wat eisen, wij weten het. Maar wij als partij willen vooruit. We willen sterk worden landelijk, in onze provincie en in gemeenten. Er staat veel te gebeuren. Dat vraagt wat van de mensen die de partij sturen.

Specifiek zoeken wij een voorzitter, een penningmeester en 2 bestuursleden algemeen.

Er zijn natuurlijk ook nog andere eisen. Zo moet je wel in de provincie Flevoland wonen, minstens 1 jaar lid zijn van de partij (bij voldoende onderbouwing vanuit de afdeling kan er dispensatie worden aangevraagd), van onbesproken gedrag zijn en wat vrije tijd hebben om dat wat nodig is te doen. Spreekt dit u aan, heeft u er zin in en past u in bovenstaand profiel, meldt u zich dan aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0624528097, wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak voor een eerste kennismaking.