johan ten hoove 360aVoor 50PLUS lid Provinciale Staten Groningen en fractievoorzitter

Ik woon alweer een paar jaar in de stad Groningen waar ik samen met mijn vrouw (inmiddels 46 jaar mee getrouwd) geniet van de vele dagelijkse activiteiten die op ons pad komen. Met name als de kinderen en kleinkinderen op bezoek komen.

De laatste 15 jaar heb ik voornamelijk in de gezondheidszorg gewerkt als adviseur en bestuurder. Momenteel ben ik nog adviseur van de interne geneeskunde bij het UMCG, voorzitter van de Rollyside FC Groningen en tevens lid van het supporterscollectief binnen FC Groningen. Ook ben ik voorzitter van MIVA UNITED en maak ik deel uit van de Adviesraad UEFA voor gehandicapte supporters. Voor 50PLUS Groningen ben ik interim-voorzitter.

 

Ik ben een groot tegenstander van leeftijdsdiscriminatie. Het welzijn van een ieder is niet gebonden aan leeftijd. Ik sta voor mensen die zowel jonger als ouder zijn binnen onze maatschappij. De oudere medemens wil ik helpen waar behoefte is aan ondersteuning bij het vergroten van hun zelfredzaamheid en het sociale netwerk. Als Statenlid wil ik mij ook inzetten op de gehele energietransitie en dan met name de mens achter deze ingrijpende omslag. In dat verband wil ik ook de chemienormen in Delfzijl noemen die veel minder streng zijn dan in bijvoorbeeld Rotterdam, dat moet veranderen. Samen met mijn fractie hoop ik Groningen een stukje leefbaarder te maken en wil ik knokken voor wat kwetsbaar is zodat iedereen weer met plezier kan blijven wonen in deze prachtige provincie.