Willem Bakx                      Fractievoorzitter

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doordat ik gedurende langere tijd  (30 jaar) als werker in de eerstelijns zorg veel met mensen in contact kwam die ondersteuning nodig hadden en de zorg & ondersteuning steeds meer de kant uit ging van “marktwerking” waarbij het individu niet meer telt maar de “kosten”  dacht ik deze mensen moeten een “stem” krijgen in de politiek. Door mij als volksvertegenwoordiger in te zetten voor deze steeds groter wordende groep inwoners die vaak “tussen wal en schip” vallen kan ik in ieder geval proberen de situatie van deze mensen in beeld te brengen en er ook iets aan te doen. De samenleving is volledig op drift voor wat betreft het streven naar economische groei en welvaart.

Lees meer...

Foto Jaap Haasnoot                             Statenlid 

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb vele jaren als organisatieadviseur en later als interimmanager gewerkt in uiteenlopende sectoren en branches binnen zowel de overheid als het bedrijfsleven. Daar heb ik ingewikkelde en omvangrijke verandertrajecten ontworpen en ook in de praktijk gerealiseerd. Mede door dit werk heb ik een breed inzicht gekregen in hoe de maatschappij en het politiek-bestuurlijke systeem werkt. Ik heb daarnaast ongeveer 15 jaar ervaring als gemeenteraadslid in een middelgrote gemeente. Die carrière, met de ervaringen en de vaardigheden die ik daarbij heb opgedaan zijn een goede basis voor het politieke werk in de provinciale staten.

Lees meer...

Ellen Verkoelen        Fractiemedewerker/fractieadviseur

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hans Cornet        Persvoorlichter/Fractieondersteuner

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hans Cornet, 60 jaar. Gehuwd, twee kinderen en twee kleinkinderen en een Labrador. Werkzaam bij een grote personenvervoerder. Voorzitter in diverse Europese en nationale medezeggenschappen, bestuurslid binnen afdelingen van 50PLUS en bij een sociaal fonds. Hobby’s zijn auto’s, vooral Amerikaans uit de jaren 60, badminton en tennis. Fan van Formule1.

Ambitie om in de politiek te gaan is een ideologische, 50PLUS pakte mij vanwege de sociale kant. Wanneer je dat wil uitdragen dien je volgens mij daar ook iets aan willen doen. Besloot daarom actief te worden. Voor in de toekomst een belangrijke rol binnen 50PLUS en een fractie van aanzien te worden.

Eenzaamheid onder ouderen en de (psychische)zorg vind ik belangrijke dossiers. Ik ben ervan overtuigd dat wij als fractie daar een goede zet tegen kunnen geven. Daarnaast vind ik het essentieel dat wij binnen fractie Provinciale Staten 50PLUS Zuid-Holland gaan samenwerken met de twee grote gemeenten en alle waterschappen. Samen doen we meer en zijn we sterker.

50PLUS sociaal betrokken voor nu en later