Ledenbrief: Informatie Algemene Ledenvergadering 3 oktober 2020

Logo 50plusGLDAan onze leden van 50PLUS Gelderland

 

Geachte leden,

Op 3 oktober aanstaande maakt onze politieke vereniging 50PLUS een volgende belangrijke stap in haar ontwikkeling. Wij zijn een vereniging en de leden maken in hun ledenvergadering de belangrijke keuzes.
Het bestuur van de afdeling Gelderland is primair verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met u als lid en het bieden van steun.

Ook is deze e-mail ervoor om u te informeren.

Op 3 oktober wordt u gevraagd om 3x te stemmen. De wijze waarop u uw stem kunt uitbrengen is gepubliceerd op de landelijke website van 50PLUS. Op dit punt bent u waarschijnlijk voldoende geïnformeerd.

Over de volgorde van de stemming zal een agenda worden gepubliceerd op dezelfde landelijke website.

Stemming 1

U gaat kiezen voor onze nieuwe lijsttrekker voor de Tweede Kamer/partijleider van 50PLUS als opvolger van Henk Krol.

Er zijn 6 kandidaten in alfabetische volgorde:

Corrie van Brenk, een zeer gerespecteerd fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor onze partij 50PLUS. Zij is ervaren en goed in vorm bij het opkomen voor onze belangen bij de recente begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer afgelopen week. Ze heeft de partij recht overeind gehouden tijdens het korte maar hevig tumult rondom Henk Krol en de voormalige partijvoorzitter Geert Dales.

Jan Frans Brouwers, gewaardeerd lid als voormalig voorzitter van de afdeling Noord-Brabant en thans fractieleider van 50PLUS in Provinciale Staten in Noord-Brabant.

René Graafsma
Voor nadere informatie: www.renegraafsma.nl/50plus.
René Graafsma is geconfronteerd met de onmogelijkheid een eerlijke en op democratische wijze plaats te krijgen op het verkiezingsplatform. Op alle berichten en telefonische pogingen tot contact blijft hij gespeend van (enige) reactie.
Nu de instrumenten van 50PLUS dus nauwelijks gebruikt kunnen worden om contact met u te krijgen, nemen wij als bestuur de vrijheid u middels andere mediavormen en zo mogelijk direct te benaderen.
Overigens heeft René alle andere, niet voorgedragen kandidaten wel kunnen benaderen en tenminste telefonisch kunnen spreken. René heeft voorgesteld om een gemeenschappelijke afspraak te maken om, ten behoeve van een goed teamverband, elkaar ‘face-to-face’ te spreken. Slechts een persoon heeft hierop gereageerd en dat was Corrie van Brenk.

Liane den Haan, nu directeur bestuurder van de ANBO, die met verkregen dispensatie is voorgedragen door het tijdelijk Hoofdbestuur en voorstander is van het pensioenakkoord van de huidige coalitie en D66 minister Koolmees.

Leonie Sazias, nu Tweede Kamerlid voor 50PLUS en een voormalig stemmenkanon. Zij is verantwoordelijk en actief voor zorg en welzijn van onze doelgroep.

Ellen Verkoelen, een betekenisvolle fractievoorzitter van de raadsfractie van 50PLUS in de gemeente Rotterdam.

U bepaalt uiteraard met uw stem, maar wij – als door u gekozen bestuur – voelen het als een plicht u te wijzen op het volgende feit.

Ondanks de goede bedoelingen van het tijdelijk Hoofdbestuur is in de haast een kandidaat voorgedragen, die ideeën heeft over ons pensioen, die lijnrecht staan tegenover de nu binnen 50PLUS geldende ideeën daarover. Aan dit standpunt is 10 jaar keihard gewerkt door onze politieke vertegenwoordigers in beide Kamers in het parlement en diverse deskundigen.

Hieraan is die 10 jaar gewerkt in opdracht van de leden. Ondanks de vele andere kwaliteiten, die mevrouw den Haan ongetwijfeld bezit, heeft zij geen afstand genomen m.b.t. het pensioenakkoord in haar optredens in o.a. de “meet and greet” bijeenkomsten in Rosmalen en Zoetermeer. Ook in een zeer recente Adviesraad, waarin alle voorzitters van de afdelingen vertegenwoordigd zijn, nota bene in het bijzijn van Jan Nagel (tijdelijk voorzitter HB), de vice-voorzitter, penningmeester en secretaris heeft zij haar standpunt m.b.t. het pensioenakkoord niet ingetrokken.

Dat wringt!

Wij als door u gekozen bestuur van Gelderland kunnen ons niet met die plotselinge ommedraai van welke kandidaat dan ook in het standpunt m.b.t. pensioenen verenigen. Wij hechten grote waarde aan wat onze vertegenwoordigers in de Kamers hebben bereikt met inzet en enthousiasme. We hechten sterk aan de standpunten en gekozen oplossingen waar zo hard aan is gewerkt in het belang van ouderen en hun (klein)kinderen.

Stemming 2

U als lid kiest vandaag ook de voorzitter van de programmacommissie, die het nieuwe programma voor de Tweede Kamerverkiezingen ontwerpt.

De kandidaten zijn in alfabetische volgorde:

Rob de Brouwer, onze pensioen- en belastingdeskundige en ondersteuner van de beide Kamerfracties.

Prof. dr. Erik de Graaf, als zeer gewaardeerd lid van het Wetenschappelijk Instituut van 50PLUS.

Drs. Jan Zoetelief, momenteel onze gekozen voorzitter van afdeling 50PLUS Gelderland en voormalig voorzitter van het Hoofdbestuur tot mei 2018. Een ervaren voorzitter die de partij ten volle kent. Mocht Jan Zoetelief tot uw voorzitter van de partij programmacommissie worden gekozen, heeft hij toegezegd Rob de Brouwer in zijn team op te nemen. Omgekeerd heeft Rob dit ook uitgesproken i.v.m. de deelname van Jan Zoetelief aan zijn team.

Stemming 3

U gaat ook kiezen voor een voorzitter van de selectiecommissie voor kandidaten/leden van 50PLUS op de verkiezingslijst van de Tweede Kamerverkiezingen.

Deze verkiezingsstrijd is qua procedure iets ingewikkelder. Volgens het Huishoudelijke Reglement hebben 2 kandidaten een amendement/motie ingediend.
Wij verzoeken u daarom de website van 50PLUS landelijk te raadplegen.

De kandidaten die potentieel in aanmerking komen zijn in alfabetische volgorde:

Robert Gielisse, voormalig en tijdelijk landelijk secretaris in het bestuur onder voorzitterschap van de heer Dales, die een amendement heeft ingediend.

George Lernout, voorzitter van de afdeling Zeeland en fractielid Provinciale Staten in Zeeland en aangewezen voorzitter van bovenvermelde Adviesraad.
George is enige weken geleden verzocht deze kandidaatstelling te aanvaarden. Het Hoofdbestuur heeft haar moverende redenen gepubliceerd op de landelijke website.

Peter Pont, een lid vanaf de oprichting van de partij die een lange reeks van jaren de leiding had over het Partijkantoor op de Kneuterdijk in Den Haag.

Wellicht ten overvloede het volgende:

De vergadering en dus ook het stemmen gaat via de computer. i.v.m. het coronavirus. In dit geval gaan wij er vanuit dat veel leden zich aangemeld hebben. Dat komt de democratie van de partij ten goede.

Weet u niet hoe het werkt, schroom dan niet om het landelijk partijkantoor te bellen of vraag tijdig van te voren uitleg bij de leden van het bestuur.

Om de Gelderse bestuursleden te bevragen kunt u een e-mail sturen aan Nelleke de Jong: secretaris@50plusgelderland.nl.

Wij gaan er vanuit u hiermee van dienst te zijn geweest.

Wij reken op uw stem!

Bestuur 50PLUS Gelderland