“”

Andreas van der Schaaf

Raadslid en fractievoorzitter

“”

Elisa Nuij

Raadslid

Gedepubliceerd

694

 

Westelijk fietspad Terneuzen-Sluiskil blijft afgesloten, op traject komt snelfietsweg

TERNEUZEN - Het ruim anderhalf jaar geleden afgesloten fietspad aan de westkant van de hoofdweg tussen het Terneuzense sluizencomplex en Sluiskil, komt niet terug. Dat heeft de provincie aan het Terneuzense 50Plus-raadslid Johan Hessing laten weten.

In navolging van de Fietsersbond vroeg Hessing om heropening van het fietspad, omdat fietsers sinds de afsluiting in twee richtingen over het oostelijke, nog enige fietspad langs het Kanaal Gent-Terneuzen moeten rijden. Dat zou tot gevaarlijke situaties leiden.

Geen geld weggooien

De provincie meldt dat het westelijke fietspad is afgesloten, omdat het in slechte staat verkeert. Opknappen heeft geen zin. Dat zou geld weggooien zijn. Het nog geopende fietspad zal namelijk volgens planning in 2020/2021 worden omgebouwd tot een fietssnelweg waarvoor het wordt verbreed tot vier meter. Dit maakt deel uit van het project voor een fietssnelweg tussen Terneuzen en Zelzate, de eerste in Zeeland.

De huidige situatie is volgens de provincie ook niet gevaarlijker. Ongevallen hebben er zich niet voorgedaan. Zo druk is het er ook niet.

Bron PZC.