Hierbij willen we jullie nader informeren over wat er aan de gang is binnen onze partij.

Zoals bekend was het  hoofdbestuur teruggetreden en daardoor demissionair geworden. Zondag 3 mei heeft ook partijleider Henk Krol op televisie aangekondigd met onmiddellijke ingang bij onze partij 50PLUS te vertrekken.

Lees meer...

Het bestuur van 50PLUS Groningen heeft de mogelijkheden onderzocht voor deelname aan de verkiezingen voor de nieuw te vormen gemeente Eemsdelta. Het hoofdbestuur heeft hier richtlijnen voor opgesteld en aan een van richtlijnen werd niet voldaan. Het aantal leden in deze nieuwe gemeente voldeed aan het criterium, het aantal leden op de kieslijst voldeed niet aan het criterium.

Gelet op bovenstaande heeft het bestuur van 50PLUS Groningen besloten af te zien van deelname aan deze verkiezingen.

In november 2020 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats voor de nieuw te vormen gemeente Eemsdelta.

Deze gemeente bestaat uit de huidige gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

In deze nieuwe gemeente wonen meerdere leden van onze partij 50PLUS en op grond hiervan wil het provinciaal bestuur Groningen graag weten of er 50PLUS leden zijn, die bereid zijn om namens onze partij deel te nemen aan deze verkiezingen en eventueel zitting willen nemen in de Raad van de gemeente Eemsdelta

Lees meer...

ALV 2002 03 21 HoofddorpVanwege het coronavirus gaat de Algemene Vergadering in Hoofddorp op zaterdag, 21 maart 2020 niet door. 

Bij 50PLUS staat de gezondheid van iedereen voorop; onder de huidige omstandigheden is het houden van een algemene vergadering waar veel leden samenkomen niet verantwoord.

De algemene Ledenvergadering wordt doorgeschoven naar 23 mei 2020.

De stemming over de voorzitters van de programma - en de kandidaten-commissie zal langs elektronische weg geschieden. Hiervoor ontvangen de leden een mailbericht. De leden die niet over een emailadres beschikken worden per post benaderd.

Geert Dales
Voorzitter

 

man in wheelchair editWaarom is er tijdens het Groninger Sportgala geen categorie voor mindervalide sporters? Dat vraagt fractie 50PLUS in Provinciale Staten zich af.
'Helaas hebben wij moeten constateren dat mindervalide sporters wel voorgedragen konden worden, maar dat er niemand uit deze groep gekozen is', zegt Statenlid Johan ten Hoove.

Lees meer...

Statenlid Johan ten Hoove van 50PLUS is dit jaar de winnaar van de Klare Taal Bokaal 2019. Volgens de jury, die bestaat uit jongeren van de Jongeren Adviesraad, sprak hij de meest begrijpelijke taal tijdens de behandeling van de begroting op 13 november. De Klare Taal Bokaal werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan een provinciepoliticus. Eerder wonnen Gert Engelkens van de PvdA, Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie en Tim Zwertbroek van D66 de prijs. 

Klare Taal Bokaal

Lees meer...

resmije zeqiri

Dag allemaal,

Als nieuw fractiemedewerker bij 50PLUS Groningen wil ik mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Resmije Zeqiri. Ik studeer momenteel aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Ik volg daar de opleiding Rechtsgeleerdheid met de specialisatie Juridische Bestuurskunde. Een hele leuke opleiding, waarbij ik de kennis die ik heb opgedaan graag wil gebruiken om mij zo goed mogelijk in te zetten voor 50PLUS Groningen. Als fractiemedewerker zal ik mij bezig gaan houden met veel ondersteunde taken. Mocht u in de toekomst vragen hebben, voelt u zich dan vrij om contact met mij op te nemen. Ik zal mijn uiterste best doen, om u dan zo goed mogelijk te helpen. Ik zie uit naar een fijne samenwerking!

Met vriendelijke groet,
Resmije Zeqiri

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.