resmije zeqiri

Dag allemaal,

Als nieuw fractiemedewerker bij 50PLUS Groningen wil ik mijzelf graag even voorstellen. Ik ben Resmije Zeqiri. Ik studeer momenteel aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Ik volg daar de opleiding Rechtsgeleerdheid met de specialisatie Juridische Bestuurskunde. Een hele leuke opleiding, waarbij ik de kennis die ik heb opgedaan graag wil gebruiken om mij zo goed mogelijk in te zetten voor 50PLUS Groningen. Als fractiemedewerker zal ik mij bezig gaan houden met veel ondersteunde taken. Mocht u in de toekomst vragen hebben, voelt u zich dan vrij om contact met mij op te nemen. Ik zal mijn uiterste best doen, om u dan zo goed mogelijk te helpen. Ik zie uit naar een fijne samenwerking!

Met vriendelijke groet,
Resmije Zeqiri

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De A.L.V. wordt gehouden op donderdag 24 oktober / 19:30 uur in het
Woonzorgcentrum De Es in Groningen. Adres: Beukenlaan 56 (Selwerd).

https://www.zinnzorg.nl/locaties-wijken/de-es

wooncentrum de Es

Agenda: o.a. verkiezing nieuwe bestuursleden en terugblik afgelopen jaar.

Als u wilt, kunt u gezellig en geheel gratis met ons mee-eten. Laat het ons weten als wij op u kunnen rekenen! U bent van harte welkom! De maaltijd begint om 18:00 uur. Voor de vergadering om 19:30 uur geldt een vrije inloop, maar u mag uw komst uiteraard ook aanmelden bij secretaris Kor de Vries.

Voor de vergadering om 19:30 uur geldt een vrije inloop, maar u mag uw komst uiteraard ook aanmelden bij secretaris Kor de Vries. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Iedereen heeft er recht op om gewoon met het openbaar vervoer naar een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Johan Ten Hoove legt in dit interview uit waarom. Er is ook aandacht voor de problemen als gevolg van de gaswinning in Groningen.

 

 

groningen1608

De verkiezingen voor de Provinciale Staten werden door landelijke thema's gedomineerd, maar dat hebben de provincies ook aan zichzelf te wijten. Foto Archief Corné Sparidaens

Dagblad van het Noorden, 16 augustus 2019

De provinciale overheid is te veel een instituut dat zich beperkt tot kerntaken. Zij vervult haar democratische rol pas goed als zij als hoeder van de burger optreedt, weet wat die nodig heeft en daarnaar handelt.

Ondergesneeuwd door de verkiezingen voor de Eerste Kamer, deden de provinciale verkiezingen van maart er niet echt toe. Het in het zadel houden van het kabinet Rutte III was tot belangrijkste inzet van de stembusstrijd gemaakt. Het provinciale beleid werd daarmee ondergeschikt aan het landsbelang. Dat dit kon gebeuren, heeft voor een groot deel te maken met een te gering democratisch gehalte van de (provinciale) overheid zelf.

Lees meer...

Huisartsen in de provincie Groningen moeten de mogelijkheid hebben om consulten van tien minuten te verlengen naar een kwartier.
Interview door Johan de Veer (Dagblad van het Noorden) met statenlid Johan ten Hoove.

Dat stelt de fractie van 50Plus in Provinciale Staten die afspraken tussen verzekeraars en huisartsen over de begrenzing van tijd en aandacht voor een patiënt wil verruimen. ,,De huisarts leert zijn patiënt beter kennen als hij die consequent iets meer aandacht kan geven. Dat zorgt ook voor meer werkplezier. Daarbij ervaart de huisarts minder werkdruk als het geen lopendebandwerk hoeft te zijn’’, zegt Statenlid Johan ten Hoove (50Plus).

Lees meer...

MichieldeSterke 900Beste leden en belangstellenden van 50Plus in de provincie Groningen en noord -west Drenthe.

Sinds de verkiezingen van maart 2019 ben ik verkozen tot Algemeen Bestuurslid van het Waterschap Noorderzijlvest voor 50Plus partij. 28 maart j.l. was de beëdiging in het Waterschapshuis.

Ik vind het een grote eer om 50Plus te mogen vertegenwoordigen en zal uiteraard mijn best doen om de ideeën van onze partij naar voren te brengen en hopelijk te realiseren. 

Lees meer...

50PLUS Groningen zoekt drie kandidaten voor een bestuursfunctie!

50PLUS Groningen heeft het goed gedaan tijdens de afgelopen verkiezingen!

Een zetel in Provinciale Staten, een zetel in het algemeen bestuur van het waterschap Noorderzijlvest en continuering van onze zetel in het algemeen bestuur van het waterschap Hunze & Aa's. We zijn trots op dit behaalde resultaat!

Deze mooie uitslag heeft ook een keerzijde:

Met het vertrek van voorzitter Johan ten Hoove naar de provincie Groningen als statenlid, is de functie van voorzitter vacant geworden. Nog twee andere leden (Dinah Hagedoorn en Ingrid Voerman) zullen vanwege hun nieuwe taak als commissiewoordvoerder en fractieondersteuner aftreden. Deze vrijgekomen plekken willen we graag weer opvullen. Er is zeker behoefte aan iemand met ervaring op het gebied van website-beheer, tekstschrijven en social media.

Belangstelling voor een bestuursfunctie? Stuur een motivatiebrief naar de secretaris van 50PLUS Groningen. U kunt ook eerst contact met hem opnemen voor meer informatie.

In het najaar van 2019 wordt een bestuursverkiezing gehouden en daarbij komen alle functies vacant. Het gros van het bestuur heeft zijn zittingsperiode van drie jaar er opzitten.

Het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) wordt op een ledenvergadering in functie gekozen.

Met vriendelijke groet,

Kor de Vries – secretaris

 

Secretariaat:

K.H. de Vries
Bartholomeus van der Helststraat 35
9601 CA Hoogezand
Tel: 0598 39 44 88

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

groningen kandidaten

Beste 50 PLUS’ers,

We hebben het gehaald in Groningen!!
We zitten in de Provinciale Staten van Groningen met 1 zetel.
Dit hebben we gehaald dankzij de hulp en inzet van veel mensen, daarvoor mijn dank.
Ook bedankt voor alle mensen die op ons hebben gestemd.
Ik ga mijn uiterste best doen in de Provinciale Staten van Groningen om waar te maken wat in het verkiezingsprogramma van 50PLUS staat.
Nogmaals: alle 50PLUS’ers bedankt!

Johan ten Hoove
Statenlid 50PLUS Groningen
Interim-voorzitter 50PLUS Groningen

aardbeving250PLUS wil dat gedupeerden van de gaswinning in Groningen een voorschot krijgen van een substantieel deel van hun schade. Zo worden grote financiële problemen voorkomen en kunnen de gedupeerden meteen aan de slag. “Zij hebben gewoon geld nodig”, zei Kamerlid Martin van Rooijen tegen minister Wiebes...

50PLUS schaart zich goeddeels achter de brandbrief van de provincie, meerdere gemeenten, het Groninger Gasberaad en de Groninger Bodembeweging. Minister Wiebes heeft al eerder toegezegd middelen en capaciteit beschikbaar te stellen, maar de operatie komt niet van de grond. “Wat is toch het probleem?”, vroeg Kamerlid Martin van Rooijen aan de bewindsman. “Waarom gebeurt er zo weinig? De middelen zijn niet het probleem, zo schemert al door. Dan is het dus de capaciteit. Maar wat is daar het probleem? Schakel een leger aan mensen in! Trek alle registers open!”

Lees meer...