Editie 1

50PLUS heeft haar draai al aardig gevonden in zowel de Staten als in het commissiewerk (voorbereiding op de Statenvergaderingen). Binnen onze fractie hebben wij een aantal mensen die helpen ondersteunen. Zij bezoeken bijvoorbeeld bedrijven (m.b.t. veiligheid en milieuvriendelijkheid), onderzoeken belangrijke thema’s en denken mee over wat voor u als Groninger belangrijk is. 

De politiek is grillig en dynamisch, terwijl de ontwikkelingen geen seconde stilstaan. Dit vraagt oneindige inzet, altijd opnieuw anticiperen en soms ontkom je er niet aan je mening bij te stellen. Daarnaast steek je veel op door goed naar anderen te luisteren en de wetenschap te volgen. Wat vandaag is, is morgen bij wijze van spreken alweer geschiedenis. 

 

Hoe klein we ook zijn, wij zullen ons beste beentje voorzetten koers te houden in navolging van ons verkiezingsprogramma. 

Regelmatig kunt u in deze rubriek lezen over activiteiten, succesjes, minder-succesjes, werkbezoeken en zeker willen wij graag onze mening m.b.t. de besluitvorming in de Provincie met u delen. Met één statenlid proberen we desondanks onze invloed maximaal in te zetten om de belangen van u en onze achterban te behartigen. Samenwerken met de oppositie en scherp zijn op het bestuur, kan mede dankzij onze inbreng, een mooie oogst opleveren! 

Kadernota

De kadernota is onlangs is in de Statenzaal gepresenteerd en uitvoerig besproken. Hoewel inhoudelijk nog lang niet alle toekomstige keuzes vastliggen, vindt 50PLUS de aandacht voor de ouderen en minder-validen in onvoldoende mate aanwezig. Het collegebestuur meent dat alle doelgroepen evenredig aan bod zullen komen, maar wij houden voor u flink de vinger aan de pols en zullen zeker nieuwe voorstellen introduceren en met aanvullende suggesties komen.

Er is recentelijk nog een andere notie besproken, die van het Nationaal Programma Groningen. 

In dit programma werken we aan een bloeiende toekomst voor Groningen. We kijken daarbij vooruit tot 2040. Wie ‘we’ zijn? Inwoners, bedrijven, organisaties, gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen en het Rijk. Het startkapitaal voor het Nationaal Programma Groningen is 1,15 miljard euro. We noemen dit nadrukkelijk een startkapitaal omdat de verwachting is dat dankzij cofinanciering van projecten, een veelvoud van dit bedrag geïnvesteerd wordt.

Het budget is bedoeld om de vele kansen te verzilveren die er liggen op het vlak van leefbaarheid, economie en energietransitie. Schadeafhandeling en versterking worden uit andere budgets betaald. 

Namens de 50PLUS Fractie:

groningen 0107 360


Johan H. ten Hoove – statenlid en fractievoorzitter
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.