Huisartsen in de provincie Groningen moeten de mogelijkheid hebben om consulten van tien minuten te verlengen naar een kwartier.
Interview door Johan de Veer (Dagblad van het Noorden) met statenlid Johan ten Hoove.

Dat stelt de fractie van 50Plus in Provinciale Staten die afspraken tussen verzekeraars en huisartsen over de begrenzing van tijd en aandacht voor een patiënt wil verruimen. ,,De huisarts leert zijn patiënt beter kennen als hij die consequent iets meer aandacht kan geven. Dat zorgt ook voor meer werkplezier. Daarbij ervaart de huisarts minder werkdruk als het geen lopendebandwerk hoeft te zijn’’, zegt Statenlid Johan ten Hoove (50Plus).
De partij maakt zich grote zorgen over het groeiende tekort aan huisartsen in Groningen. Volgens Ten Hoove wordt dat tekort met het toenemen van de zorgvraag de komende tien jaar een groot probleem. Ten Hoove ziet niets in het dwingen van huisartsen om naar Groningen te komen.

50Plus denkt dat met langere consulten een aantal patiënten minder snel wordt doorverwezen naar medisch specialisten. ,,De huisarts heeft dan meer geduld voor stress- en onzekerheidsklachten.’’ De partij vindt dat provincie en gemeenten druk moeten zetten op de Tweede Kamer om de problemen aan te pakken.

(bron: DvhN 12 juli 2019)