Actie uw Pensioen ook in Groningen op peil

50PLUS eist: pensioenkortingen gaan definitief van de baan, pensioenen worden geïndexeerd en het koopkrachtverlies van 20 procent wordt gerepareerd. Uw pensioen op peil, daar heeft u recht op! Doe mee en teken de brief aan minister Koolmees.

Actie Pensioen op peil!

 

De uitholling van de koopkracht van het pensioen raakt alle Nederlanders. Gepensioneerden voelen dat elke dag opnieuw. Werkenden die pensioen opbouwen nu nog niet, maar bij pensionering wel. Daarom is actie voeren erg belangrijk voor élke Nederlander die een pensioen geniet of opbouwt!

U heeft recht op een stabiel pensioen. Daar heeft u immers jarenlang voor gespaard! Of u werkt daar nog voor. Maar het trieste feit is dat pensioenen al 20 procent aan koopkracht hebben verloren. De waardedaling van de huidige én toekomstige pensioenen moet stoppen. Bij meer en meer ouderen staat het water aan de lippen. De kosten van levensonderhoud stijgen maar door. Ook voor 2021 staan weer diverse verhogingen op stapel, van de ziektekostenpremies, van de prijzen voor gas en licht, van de huren, van de gemeentelijke lasten.

De kosten exploderen, de koopkracht van het pensioen zakt steeds verder weg. En dan hangt ook nog de dreiging van korten op het pensioen boven ons hoofd. Als deze uitholling doorgaat, treft dat óók mensen die nu werken en sparen voor hun pensioen. Dat kan zo niet doorgaan! 50PLUS strijdt ervoor dat pensioenen op peil worden gehouden én gebracht. Voor de gepensioneerden van nu en voor de gepensioneerden van de toekomst. Denk collectief: dit treft niet alleen gepensioneerden, maar ook werkenden. Kom op voor uw zaak!

Minister Koolmees komt nu met een verkiezingsstunt: hij belooft dat er dit jaar geen kortingen op de pensioenen komen. 50PLUS zegt: haal de dreiging van kortingen niet voor één jaar weg, maar voor eens en voor altijd!

 50PLUS voert actie: uw pensioen op peil! 

50PLUS eist:
• De pensioenkortingen gaan definitief van de baan.
• We stoppen met het ons arm rekenen met een extreem lage rekenrente.
• De pensioenen worden geïndexeerd.

   DOE MEE EN TEKEN HIER DE BRIEF ‘PENSIOEN OP PEIL’!   

Liane den Haan - Foto: Patricia Steur
“Samen met u roept 50PLUS minister Koolmees op de constante dreiging van kortingen op de pensioenen voorgoed weg te halen”, legt lijsttrekker Liane den Haan het doel van de actie ‘Pensioen op peil’ uit. “Dus niet eenmalig, omdat de verkiezingen in aantocht zijn, maar definitief! We eisen ook dat het koopkrachtverlies van 20 procent dat gepensioneerden hebben geleden wordt gerepareerd. Wij gaan ons niet rijk rekenen, want dan hebben onze kinderen en kleinkinderen geen pensioen meer. Maar waar we zeker mee stoppen is onszelf arm rekenen met een extreem laag gehouden rekenrente. Dat is het eerlijke verhaal, dat is wat 50PLUS wil! Doe mee, want dit raakt iedereen! Teken de petitie. Als we samen strijden, komt ons pensioen weer op peil!”

   DOE MEE EN TEKEN HIER DE BRIEF ‘PENSIOEN OP PEIL’!