Pauw en Witteman

Henk Krol is vanavond, woensdag 5 december, te gast bij Pauw & Witteman. In het tv-programma op Nederland 1 neemt hij deel aan een debat over de pensioenkloof.


De politiek leider van 50PLUS gaat in debat met Jony Ferket. Zij is lid van G500. Dit is een groep van inmiddels meer dan 1000 jonge Nederlanders die vinden dat het tijd is om de politiek te verjongen en op tien belangrijke punten noodzakelijke hervormingen door te voeren.

Gepensioneerden hebben de afgelopen jaren geen indexatie ontvangen en lopen 8 tot 10% achter, stelt 50PLUS. De partij vreest voor volgend jaar een koopkrachtverlies van 5 tot 6% voor mensen met AOW en een pensioen van 10.000 euro. Dat kan de komende jaren verder oplopen en daar dreigen grote extra kortingen bovenop te komen.

Daarnaast dreigt er een AOW-gat. Dit zal ontstaan als het wegvallen van de inkomstenbron loon niet meer aansluit op de ingangsdatum van de AOW-uitkering. 50PLUS vreest dat veel mensen een AOW-gat flink in hun portemonnee zullen voelen.

Het programma Pauw & Witteman begint rond 23.00 uur. Een herhaling is donderdag 6 december om 16.00 uur te zien op Nederland 1.