Burgemeester_Peter_Snijders_van_Zwolle_oud-burgervader_van_Hardenberg.jpgBurgemeester Peter Snijders van Zwolle, oud-burgervader van Hardenberg, draagt een mondkapje van de Veiligheidsregio IJsselland als hij arriveert voor het wekelijkse beraad met de burgemeesters van de 25 Nederlandse veiligheidsregio's. © ANP/Jeroen Jumelet

Ook mensen met een minder gevulde portemonnee kunnen in Hardenberg coronaproof de straat op of winkel, bus en trein in dankzij een actie van de gemeente. Die deelt gratis mondkapjes uit, vooral bedoeld voor inwoners die met weinig geld rond moeten komen. Die belofte deed wethouder Gitta Luiten nadat 50Plus-raadslid Gijs Schuurman daar dinsdagavond dringend om vroeg aan het slot van de eerste begrotingsvergadering.  

Lees meer...

logo 50PLUS

Op de begraafplaats De Larikshof in Hardenberg is een troostboom geplaatst waar ouders speciaal voor kinderen die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden een vlinder ter nagedachtenis kunnen laten plaatsen. De fractie van 50PLUS Hardenberg vindt dat deze mogelijkheid aanwezig moet zijn in iedere kern met een eigen begraafplaats.

 

Lees meer...

Wethouder_Martijn_Breukelman_overhandigt_Maarten_Offinga_de_Route_29_een_kennismakingstocht_door_alle_Hardenbergse_kernen.__Frank_Uijlenbroek-min.png

Hardenberg moet haar sterke punten als enige groeigemeente aan de grens met Duitsland verder uitbouwen. Naast de N36 en de 'Hunebed highway’ N34 moet de Nedersaksenlijn er komen als spoorverbinding vanaf knooppunt Hardenberg richting het noorden. En op onderwijsgebied verdient Hardenberg hoger beroepsonderwijs, om jong talent nog beter aan de regio te binden. Zomaar een greep uit de ambitieuze toespraak die Maarten Offinga vanmiddag hield na zijn beëdiging als nieuwe burgemeester van Hardenberg. 

Lees meer...

gijs.jpg

Oudere woningeigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen hun huis na de zomer aanpassen met de Verzilverlening. Die kunnen ze afsluiten op basis van de overwaarde van de lopende hypotheek. Zo kunnen ze hun woning geschikt maken om er langer te blijven wonen, en ook energiezuiniger maken. Raadslid Gijs Schuurman van 50PLUS heeft er anderhalf jaar geleden al om gevraagd. Hij is blij dat het nu gelukt is. 

Lees meer...

maarten-offinga.jpg

Drs. ing. M.W. (Maarten) Offinga MBM wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Hardenberg. De ministerraad heeft op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 25 september 2020. 

Lees meer...

Fractievoorzitter Gijs Schuurman blijft 50Plus Hardenberg trouw Foto RTV Oost

De twee Hardenbergse 50Plus-raadsleden blijven de partij trouw en zullen niet vertrekken. Dat hebben zij RTV Oost desgevraagd laten weten. 

Binnen de landelijke partij is onderling ruzie ontstaan. Het conflict duurt al weken en heeft ertoe geleid dat de partijvoorzitter Geert Dales en kopstuk Henk Krol de partij hebben verlaten. Krol begint een nieuwe partij, namelijk de Partij voor de Toekomst.

 

Lees meer...

In het verkiezingsprogramma van 50PLUS Hardenberg hebben wij het al reeds aangegeven dat 50PLUS Hardenberg van mening is dat het openbaar vervoer in de Gemeente Hardenberg beter zou moeten ook met het oog op de diverse woonwijken en de kleine kernen.

 

Lees meer...

Het was het jaar van o.a. afscheid nemen van onze burgemeester de heer Peter Snijders. Veel inwoners van de gemeente Hardenberg vinden het jammer dat hij vertrokken is naar Zwolle. De commissaris van de Koning heeft besloten dat wij in de gemeente Hardenberg toch een waarnemend burgemeester moesten krijgen. Dit is ook gebeurt in de persoon van de heer Wiggers oud Burgemeester van de gemeente Hattem.

Lees meer...

50PLUS-raadslid_Gijs_Schuurman_troostboom_Larikshof_Hardenber_fotograaf_Frank_Uijlenbroek.jpg
50PLUS-raadslid Gijs Schuurman wil meer troostbomen waar ouders hun te vroeg geboren en overleden kinderen (tot 24 weken) kunnen herdenken. In de gemeente Hardenberg kan dat nu alleen bij de roestvrijstalen troostboom op De Larikshof. © Frank Uijlenbroek

Op begraafplaats De Larikshof in Hardenberg hangen metalen vlinders in een ‘troostboom’ ter nagedachtenis van kinderen die vóór de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden. 50PLUS Hardenberg kreeg nul op het rekest om in elke kern zo’n troostboom op een begraafplaats te plaatsen. Raadslid Gijs Schuurman - ervaringsdeskundige - betreurt dat. Vooral de opmerking dat de kosten niet terugverdiend kunnen worden maakt hem boos en daarom laat hij het er niet bij zitten.  

Lees meer...

Logo_gemeente_Hardenberg_JPG.jpg

Schriftelijke vraag van: Gijs Schuurman 50PLUS Hardenberg

Hardenberg, 17 juni 2020

Aan de voorzitter van de raad, Op de begraafplaats “De Larikshof” in Hardenberg is een troostboom geplaatst waar ouders speciaal voor kinderen die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden een vlinder ter nagedachtenis kunnen laten plaatsen. 

Lees meer...

Dedemsvaart/Hardenberg- Wim Sekeris uit Dedemsvaart, die onder andere bekend is van de Participatieraad, maar bijvoorbeeld ook als lid van D66, heeft zich groen en geel geërgerd aan de reactie van de gemeenteraad en het college toen de voorman van 50Plus Hardenberg in de raadsvergadering een motie indiende om vanaf 1 januari 2020 geen alcohol meer te schenken in het gemeentehuis.

Lees meer...

Corrie_van_Brenk_en_Mark_Rutte_rapport_bew.jpg

Een denktank van 50PLUS heeft een jaar gewerkt aan een plan voor een nieuw belastingstelsel dat leidt tot een spectaculaire vereenvoudiging van de belastingheffing. Een groot aantal heffingen, aftrekposten, toeslagen en kortingen verdwijnt bij dit belastingplan. Daarvoor in de plaats komt een inkomensafhankelijke Persoonlijke Korting voor iedere volwassene en een bedrag per kind. Corrie van Brenk en Martin van Rooijen overhandigden het baanbrekende plan aan Mark Rutte en Wopke Hoekstra.

Lees meer...

Hardenberg is een stad waar de gevleugelde uitspraak is “Hardenberg kracht van Gewoon doen”

In de Gemeente Hardenberg hoort conform het brede pallet aan diverse inwoners ook een 50PLUS partij in de gemeenteraad thuis. Een 50PLUS partij die aandacht heeft voor alle inwoners die in de Gemeente Hardenberg wonen. 

Lees meer...