Kent u dat? Soms zou je willen dat je meer bevoegdheden had.

Helaas heb je als volksvertegenwoordiger geen machtsmiddelen om sommige zaken die op gemeentelijk niveau liggen aan te pakken.

En soms kriebelen je handen. Dan voel je pas echt het gemis dat je als 50PLUS (nog) geen rol speelt in de gemeenteraden. Ik weet niet of u gisterenavond het programma Kassa hebt gezien, nou ik wel. En ik schrok me kapot.

6 van onze 25 Overijsselse gemeentes vragen de maximaal toegestane rente voor sociale kredieten. Bij de meest kwetsbare groep mensen die al in de geldproblemen zitten. Erger nog, het lijkt een verdienmodel omdat gemeentes zelf heel goedkoop kunnen lenen. Zitten Deventer en Olst-Wijhe op 12,9 %, Steenwijkerland, Staphorst, Raalte, Dalfsen Ommen en Hardenberg rekenen 14%. En dat bij de huidige rentestand. In één woord SCHANDALIG. Mochten we na 21 maart in de gemeenteraad van Hardenberg komen wil ik de fractie van 50PLUS in ieder geval vragen om dit te laten stoppen. Stel vragen, dien moties in, stuur in ieder geval in aanloop naar de verkiezingen er op aan dat de huidige partijen in de raad hier als e wiedeweerga mee aan de slag gaan. Dit moet toch niet mogelijk zijn. Dit hoort wat 50PLUS Overijssel betreft in het zelfde rijtje thuis als het besteden van WMO gelden aan oneigenlijke taken. Het is toch net zo van de knotse dat indien gemeentes geld overhouden van de WMO gelden (lees te weinig uitgeven aan de broodnodige zorg), ze dit zonder blikken of blozen in de pot algemene middelen laten overvloeien. Om er op termijn misschien lantaarnpalen van te vernieuwen. Wat dit soort zaken betreft zijn we doorgeslagen in Nederland. Wat mij betreft zou Provinciaal toezicht hierbij dit soort onverkwikkelijke zaken kunnen voorkomen. Ik weet wel dat ieder niveau verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen reilen en zeilen, maar dit soort zaken moet worden uitgebannen.