Aldi_Dedemsvaart.jpg

De gemeente Hardenberg heeft voldoende onderbouwd waarom het Aldi-filiaal in Dedemsvaart niet mag verhuizen van de Julianastraat naar het Mercatorterrein. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad besloot dat vanavond. 

 

 

De oppositiepartijen VVD, D66, GroenLinks en 50PLUS stemden tegen dit voorstel, maar de collegepartijen CDA, OpKoers.nu, ChristenUnie en PvdA gaven met 21 stemmen voor en 8 tegen groen licht.

Eind februari deed de Raad van State een ‘tussenuitspraak’ in het hoger beroep van het Aldi-concern tegen het besluit van de Hardenbergse raad om de discount-supermarkt niet toe te laten op het Mercatorterrein. De Raad van State, het hoogste bestuursorgaan van ons land, wilde een betere onderbouwing voor de weigering. 

Die is nu geleverd, vindt althans een ruime meerderheid van de raad. De gemeente wil geen enkele winkel naar het Mercatorterrein, zonder onderscheid. Niet alleen de Aldi, maar geen enkele supermarkt. Dat zou anders ook leiden tot grotere leegstand in Dedemsvaart, geeft de gemeente de ‘noodzaak’ van dit beleid aan. 

Constructief gesprek

Jacco Rodermond (D66), Romano Boshove (GL), Gijs Schuurman (50PLUS) en Bert Gelling (VVD) plaatsten hier hun vraagtekens bij, en vrezen dat de Raad van State nu definitief een dikke streep door het Hardenbergse besluit zal zetten. Maar of de gemeente deze rechtsgang nu wint of verliest, in beide gevallen is wethouder Martijn Breukelman bereid om constructief het gesprek aan te gaan met het Aldi-concern. ,,Dan pakken we die handschoen op.’’ 

Bron: De Stentor