Burgemeester_Peter_Snijders_van_Zwolle_oud-burgervader_van_Hardenberg.jpgBurgemeester Peter Snijders van Zwolle, oud-burgervader van Hardenberg, draagt een mondkapje van de Veiligheidsregio IJsselland als hij arriveert voor het wekelijkse beraad met de burgemeesters van de 25 Nederlandse veiligheidsregio's. © ANP/Jeroen Jumelet

Ook mensen met een minder gevulde portemonnee kunnen in Hardenberg coronaproof de straat op of winkel, bus en trein in dankzij een actie van de gemeente. Die deelt gratis mondkapjes uit, vooral bedoeld voor inwoners die met weinig geld rond moeten komen. Die belofte deed wethouder Gitta Luiten nadat 50Plus-raadslid Gijs Schuurman daar dinsdagavond dringend om vroeg aan het slot van de eerste begrotingsvergadering.  

Mondkapjes worden gratis beschikbaar gesteld via diverse organisaties en instellingen die actief zijn in de gemeente Hardenberg. Zoals aan cliënten van de Voedselbank als ze hun voedselpakketten komen ophalen, maar bijvoorbeeld ook op het gemeentehuis en bij de stichting voor sociaal werk De Stuw. Gijs Schuurman is blij met de reactie van de wethouder. 

Motie niet meer nodig

Ook andere raadsleden reageerden tevreden. Inclusief PvdA-fractievoorzitter Rein Jonkhans, die nog wel meldde dat hij in samenwerking met andere partijen werkte aan een motie waarin het Hardenbergse college zou worden opgeroepen om gratis mondkapjes beschikbaar te stellen aan minima. Maar daar wilde Schuurman niet op wachten.

 

Bron: De Stentor