De vrouw achter het raadslid.

Mijn man, Martin van Mourik, is sinds een aantal weken erg actief als lijsttrekker voor een politieke partij, hij maakt vele uren aan leeswerk, werkbezoeken, verkiezingsmarkten.
Samen met partijgenoten. Zij gaan samen voor een aantal zetels in de gemeenteraad van Leeuwarden.

Het is hard werken, veel getelefoneer, vergaderingen met elkaar. Echte bikkels hoor, die politiek actieven voor onze samenleving. Niets dan lof natuurlijk. Ook je privéleven komt in het geding. Laat staan hoe dat met onze minister-president Mark Rutte gaat, die heeft geen privéleven heb ik begrepen, en ja dat snap ik nu wel. Als vrouw achter de man in de politiek begrijp ik dat nu heel goed. Mijn man zegt steeds ER NA, Sara.

Wanneer gaan we nu weer eens een dagje winkelen op zaterdag? Of naar het Fries museum? ER NA, Sara, zegt hij dan. Toen vergeleek ik mezelf ineens met Erna Kutter, de ex-vriendin van Mark Rutte. Erna is een geweldig typetje van Tineke Schouten. Als jong mens vond ik Tineke NOT DONE. Nu vind ik het een geweldige vakvrouw, en ben gek op haar.

Lees meer...

Martin van Mourik, lijsttrekker van 50PLUS Leeuwarden neemt de felicitaties in ontvangst na het behalen van de eerste zetel van 50PLUS in de gemeenteraad van Leeuwarden.

Met een percentage van 4.5% van de stemmen voor 50PLUS bij een opkomst percentage van 40% is dat een een uitstekend resultaat! En misschien zit er nog meer in het vat.

We zitten heel dicht tegen een 2e zetel aan, dus met de verdeling van restzetels....wie weet.

Even voorstellen: Martin van Mourik, lijsttrekker 50PLUS bij de Gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden op 22 november 2017.

Inleiding:
Martin van Mourik, woont en werkt al sinds 1985 in Friesland. Hij is de oudste zoon van een gezin met 5 kinderen. Zijn vader kwam uit Gelderland . Eind jaren 40 moest hij voor zijn nummer als dienstplichtig KNIL militair naar Indonesië en daar ontmoette hij de moeder van Martin. Door de oorlog zijn zij in 1951 naar Nederland gerepatrieerd. Martin is in 1952 geboren in het mijnwerkersplaatsje Brunssum in Zuid Limburg. Zijn vader werkte “ondergronds” op de Staatsmijn Hendrik.

Lees meer...

We kunnen niet blijven wachten tot het vanzelf gebeurt. Ouderen willen meebesturen!

 

Speerpunten 50PLUS

  • Bevorderen werkgelegenheid voor 50PLUSSERS
  • Betere bereikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit van basiszorg, buurtzorg en thuiszorg.
  • Bevorderen langer zelfstandig wonen
  • Behoud van voorzieningen in dorpen, wijken en buurten
  • Elke wijk een wijkagent, elk dorp een dorpsagent
  • Actieve bestrijding van eenzaamheid en armoede
  • Steunen en stimuleren lokale bedrijven
  • Meer waardering voor vrijwilligers en mantelzorgers
  • Voordeliger tarief voor 60Plussers in het streekvervoer

Vrijwilligers verdienen maatschappelijke waardering maar het werk mag niet leiden tot verdringing van de arbeidsmarkt.

Veel instellingen maken gebruik van vrijwilligers. Het vorige kabinet Rutte-Samson heeft het begrip participatiesamenleving geïntroduceerd. Burgers moeten elkaar helpen bij het oplossen van problemen en de overheid moet zich vooral terugtrekken. Het einde van de verzorgingsstaat!

water 001 360In Leeuwarden kennen we de Vrijwilligersbank een onderdeel van de Stichting Wellzo. Opdracht van de gemeente Leeuwarden is dat burgers die een bijstandsuitkering krijgen geactiveerd moeten worden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Een prima actie want zo betrek je burgers met een bijstandsuitkering weer bij de maatschappij: Participatie!

Lees meer...

50PLUS doet woensdag voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Leeuwarden. De kandidatenlijst is  vastgesteld nadat de kandidaten eerder waren voorgesteld aan de leden tijdens een ledenraadpleging waar ook het verkiezingsprogramma op de agenda stond. Als lijsttrekker is gekozen Martin van Mourik uit Leeuwarden.

 

Kilk HIER voor het verkiezingsprogramma van 50PLUS Leeuwarden

In de gemeente Leeuwarden stemden in maart 2.117 Leeuwarders op 50PLUS. Bij de gemeenteraadsverkiezingen te Leeuwarden in 2013 was dat goed geweest voor 2 zetels en daar gaat de partij zeker weer voor!

Lees meer...

Wilt u op de hoogte blijven?

Close

Like ons dan op Facebook!